Την αναβολή της Ιεραρχίας, που ήταν προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημα του Αρχιεπισκόπου να τοποθετηθούν επί του θέματος απάντησαν οι 65 από τους 82 Ιεράρχες, η πλειοψηφία των οποίων ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η Ιεραρχία.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατούσε προβληματισμός στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την σύγκληση της Ιεραρχίας, καθώς πολλοί Ιεράρχες εξέφραζαν ανησυχία με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού.
Όπως προέκυψε από έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου , η Ιερά Σύνοδος δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα εκ μέρους Μητροπολιτών που ζητούσαν την εν λόγω αναβολή.

Στην επιστολή, που εστάλη προς τους Ιεράρχες, δίδονταν προθεσμία έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου για να υποβάλλουν τις απόψεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί Ιεράρχες δήλωσαν ότι αφήνουν στην διακριτικη ευχέρεια του Αρχιεπισκόπου και της ΔΙΣ να αποφασίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί η Ιεραρχία στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, προκειμένου να μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.