Στον ρόλο του ορθόδοξου κληρικού αναφέρθηκε ο Μακαρ. Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος στο κήρυγμα του κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα.

«Υπάρχει πολύς πόνος στην κοινωνία μας, προβλήματα και δοκιμασίες και ο ορθόδοξος κληρικός, ο πρεσβύτερος, είναι καλεσμένος για να στηρίζει, να παρηγορεί τον λαό, να τον ενισχύει, να τον αγιάζει, όχι με την δύναμη τη δική του αλλά με την χάρη του Αγίου Πνεύματος» τόνισε μεταξύ άλλων ενώ αναφέρθηκε και στην σημερινή εορτή του Αγίου Γερασίμου και στο μήνυμα του σημερινού Ευαγγελίου.

Ο Μακαριώτατος επισήμανε ότι: «Σήμερα έχουμε την μεγάλη εορτή του Αγίου Γερασίμου, ενός από τους πιο αγαπημένους μας οσίους των τελευταίων αιώνων, στον οποίο ο Θεός χάρισε το ιδιαίτερο αυτό χάρισμα να ελευθερώνει τους ανθρώπους από την επήρεια των πονηρών πνευμάτων. Το Ευαγγέλιο που διαβάστηκε σήμερα μας υπενθυμίζει ότι ο διάβολος δεν είναι απλώς μια φαντασίωση αλλά μια πραγματικότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει συγκρούσεις, μίση, αντιθέσεις, να καταστρέψει την ειρηνική ζωή των ανθρώπων αλλά με την δύναμη του Χριστού δεν έχει απολύτως καμιά εξουσία επάνω στη ζωή των ανθρώπων».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.