Σήμερον η χάρις του Αγίου Πνεύματος, εν είδει περιστεράς, τοις ύδασιν επεφοίτησε. Σήμερον ο άδυτος ήλιος ανέτειλε και ο κόσμος τω φωτί Κυρίου καταυγάζεται.

«Κατά τη βάπτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού γίνεται η φανέρωση της Αγίας Τριάδας. Αποκαλύπτεται ο Τριαδικός Θεός εντός του μυστηρίου της Θείας Οικονομίας. Βαπτίζεται ο Ιησούς από τον Ιωάννη και ως αναμάρτητος ευθύς ανεβαίνει από του ύδατος», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Αρίσταρχος Γκρέκας, επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εν συνεχεία, αναφέρει: «Ανοίγουν οι ουρανοί και το Πνεύμα το Άγιο “εν είδει περιστεράς” κατέβηκε επί του Χριστού, η δε φωνή του Πατέρα βεβαιώνει τη θεότητα του Ιησού, του ενανθρωπήσαντα Υιού και Λόγου του Θεού με τη μαρτυρία “Ούτός εστιν ο Υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα”. Φανερώνεται η Αγία Τριάδα και φωτίζεται ο κόσμος. Ας δει κάθε άνθρωπος με καθαρούς οφθαλμούς τη θεολογία του Αληθινού Φωτός, το οποίο ανέτειλε με τη Γέννηση και αποκαλύπτεται σταδιακά με το φωτογενές Βάπτισμα και την αποκάλυψη της Αγίας Τριάδας».

Καταληκτικά, υπογραμμίζει: «Σήμερον ο δεσπότης προς το βάπτισμα επείγεται, ίνα αναβιβάση προς ύψος το ανθρώπινον.

Σήμερον ο παράδεισος ηνέωκται τοις ανθρώποις και ο της δικαιοσύνης ήλιος καταυγάζει ημίν.

Ας ευχηθεί ο κάθε πιστός να φωτιστεί με τη Θεοφάνεια ο νους του, η ψυχή του και ας αγιαστεί μαζί με την κτίση η ζωή του.

Σήμερον τα άνω τοις κάτω συνεορτάζει και τα κάτω τοις άνω συνομιλεί.

Σήμερον βασιλείαν ουρανών ωνησάμεθα· της γαρ βασιλείας του Κυρίου ουκ έσται τέλος».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.