Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συγκαλείται Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Τακτική Συνέλευση αυτής από τις 4 έως τις 7 Οκτωβρίου 2022. Τόπος Συνεδρίασης θα είναι η αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου και ώρα έναρξης ορίζεται η 9πμ.

Στις 4 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθολικό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πετράκη από τον Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιο.

Αμέσως μετά, στις 9πμ θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στον Μέγα Συνοδικό και θα ακολουθήσει η προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας προς τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους.

Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 3363/8 Ιουλίου 2022 έγγραφό του, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συγκαλεί σε τακτική συνέλευση την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκ­κλησίας της Ελλάδος, από 4 έως 7 Οκτωβρίου 2022.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν η Εισήγη­ση του Αρχιεπισκόπου με θέμα τη μαρτυρία της Εκκλησίας κατά τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από την εμπειρία ενός Ιεράρχου καθώς και αυτή του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, με θέμα την ανα­συγ­κρότηση της ενορίας και τον επανευαγγελισμό των πιστών.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 το Σώμα της Ιεραρχίας θα προβεί στην πλήρωση των χειρευουσών Ιερών Μητροπόλεων Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ενώ την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 θα εκλέξει το Νέο Μητροπολίτη Δράμας, καθώς και Μητροπολίτη οποιασδήποτε άλλης Μητρόπολης τυγχάνει κενοθησομένη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.