Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών το επίκεντρο ήταν το ζήτημα του εμβολιασμού όπου η ΔΙΣ προχώρησε σε αποφάσεις μεταξύ των οποίων είναι «Να συστήσει για ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εργασιών μετέβη στη ΔΙΣ ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας οι οποίοι ενημέρωσαν τους Αρχιερείς για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα και την κρισιμότητα των εμβολιασμών ενώ ο Καθηγητής απάντησε σε ερωτήσεις των Ιεραρχών σχετικά με το εμβόλιο.

Μετά την ενημέρωση η ΔΙΣ συνέχισε τη συνεδρίασή της και αποφάσισε:

α) Να αποσταλεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική Εγκύκλιος προς τον Λαό με σκοπό την ενημέρωση των πιστών για την πνευματική και κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών, συνιστώντας προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στην λατρευτική Της ζωή.

β) Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

γ) Να υπενθυμίσει ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η Δ.Ι.Σ. ως η διαρκής «συνοδική φωνή», ο Εκπρόσωπος δε Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας είναι ο μόνος εκφραστής των αποφάσεών Της προς τα Μέσα της Ενημερώσεως.

δ) Να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και την μακραίωνη κανονική Της Παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.

Κατα την επίσημη ενημέρωση, μετά το πέρας της πρώτης ημέρας της Συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου και Εκπρόσωπος Τύπου κ. Αθηναγόρας είπε οτι θα ετοιμαστούν κάποιες ερωτήσεις οι οποίες θα αποσταλούν προς το Υπουργείο Υγείας και οι απαντήσεις θα τυπωθούν και θα μοιράζονται στους ναούς προς ενημέρωση του λαού σχετικά με την πανδημία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.