Ιερέας από την Κοζάνη, ο πατήρ Νικόλαος Τζέλος που νόσησε με κορονοϊό περιγράφει την περιπέτεια που βίωσε με την υγεία του.

Νοσηλεύτηκε δύο μήνες στην εντατική και έμεινε τρεις μήνες σε απλή κλίνη. Μπήκε στο νοσοκομείο τον περασμένο Νοέμβριο και βγήκε τον Απρίλιο. Έχασε 40 κιλά και ακόμη και σήμερα που συνεχίζει την καθημερινότητά του, αντιμετωπίζει προβλήματα.

Μιλώντας στο OPEN ο ίδιος συγκλονίζει. Όπως είπε «τον Νοέμβριο κόλλησα. Επειδή κάνω κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης δεν έδωσα σημασία ότι είχα κολλήσει. Στις 8 Νοεμβρίου με πήγε ο γιος μου στο νοσοκομείο γιατί ήμουν πολύ χάλια. Από εκεί με μετέφεραν στα Γρεβενά και δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Ξύπνησα στις 9 Ιανουαρίου. Δεν υπάρχει το ενδιάμεσο στάδιο της ζωής μου. Όταν ξύπνησα ήμουν διασωληνωμένος».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ήμουν παράλυτος. Δεν κουνούσα τίποτα πέρα από το κεφάλι. Έμεινα άλλους δύο μήνες εκεί».

Όπως είπε «στις αρχές Μαρτίου με πήγαν στο Κέντρο Αποκατάστασης και εκεί μπορούσα μόνο τα δάχτυλα μπορούσα να κουνήσω. Με τη βοήθεια των φυσιοθεραπευτών σιγά-σιγά συνήλθα. Παραμονές του Πάσχα ήρθα σπίτι μου και περπατούσα λίγο με το «π».

«Επειδή συγκινούμαι με αυτά που πέρασα, μιλώ έτσι, αλλά και από τη διασωλήνωση έχει μείνει βήχας, κάποια δάχτυλά μου είναι «παγωμένα» και το δεξί πόδι έχει πρόβλημα. Περπατάω με το μπαστούνι» υποστηρίζει ο ιερέας.

Ο πατήρ Νικόλας τόνισε ακόμη ότι πολύς κόσμος στην εκκλησία τον ρωτά την άποψή του για το εμβόλιο και τους απαντά ότι πρέπει να το κάνουν, βλέποντας τι πέρασε εκείνος – κι ο ίδιος το έκανε- «Καλό κάνουν και κακό δεν θα πάθουν» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η ιατρική δεν έχει καμία σχέση με τα πνευματικά και την ιερωσύνη».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.