Σήμερα εορτάζει το χωριό Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου.Εκεί γεννήθηκε ο Απόστολος ο Νέος.Θυμήθηκα το περιστατικό και το ανέβαζω.Πήγα να ασπασθώ την Εικόνα του ΄Αγίου Γεδεών στις Γλαφυρές Πηλίου (Κάπουρνα) γιατί από εκεί κατάγονταν ο Άγιος και πέφτω σε εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο.

Είχαν και δεύτερη εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Γεδεών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοίρασαν φαγητό (το λεγόμενο Κουρμπάνι που στην τουρκική γλώσσα σημαίνει θυσία) και βλέπω απέναντί μου τον άνθρωπο που πουλούσε ψάρια στο Βελεστίνο,τον ψαρά.Γιώργο εσύ εδώ ; Αν δεν είμαι εγώ εδώ τότε ποιός θα είναι !

Σταύρο να σου διηγηθώ.Γεννήθηκα άλαλος,μουγγός χωρίς φωνή.Η μάνα μου είχε δυνατή πίστη.Μ΄έπαιρνε αγκαλιά κάθε χρόνο και με τα πόδια από τη γέφυρα, που μάς άφηνε το λεωφορείο, ανέβαινε στο χωριό “Άγιος Λαυρέντιος” και όλη τη νύχτα κοιμόμασταν έξω από την εκκλησία.Η μάνα μου δεν κοιμόταν.Όλη τη νύχτα προσευχή στον Άγιο,τον παρακαλούσε να μου δώσει τη φωνή.Σταύρο αυτό γινότανε επί 16 συνεχή χρόνια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ημουν 16 ετών.Καταλάβανα τα πάντα αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω

Εκείνη τη χρονιά κατά τις δύο τα μεσάνυχτα,σηκώνομαι ορθιος,πήγα να ασπασθώ την εικόνα του Αγίου….

Με συγχωρείς Σταύρο.Τον πήραν τα δάκρυα και άρχισε να κλαίει ασταμάτητα.Αφού ηρέμησε, συνέχισε.Πήγα κλαίγοντας στην εικόνα του και λέω στον Άγιο : Σε παρακαλώ Άγιε, αφού μπορείς να μου δώσεις τη φωνή γιατί δεν μου τη δίνεις ; Κάντο μόνο για τη μάνα μου, να χαρεί και όταν πεθάνει ξαναπάρε τη φωνή μου.Δεν βλέπεις πως βασανίζεται τόσα χρόνια. Λυπήσου μας Άγιε,λυπήσου μας.

Σταύρο,εκείνη τη στιγμή κάτι σαν ηλεκτρικό ρεύμα διαπέρασε ολόκληρο το σώμα μου,ταράχθηκα,τα έχασα και άρχισα να μιλάω κανονικά όπως όλος ο κόσμος.Αρχισε πάλι να κλαίει με λυγμούς..Αφού σταμάτησε, μου λέει : Σταύρο, δεν μπορείς να φαντασθείς τι έγινε μετά..Ξύπνησα τη μάνα μου, που την είχε πάρει για λίγο ο ύπνος και αυτή πήγε στην εικόνα του Αγίου και σπαράζοντας από το κλάμμα καταφιλούσε την εικόνα συνεχώς και τον ευχαριστούσε.Ξεσηκώθηκαν όλοι που κοιμόντουσαν έξω από την εκκλησία.

Ηλθε ο Ιερέας.Αρχισε αγρυπνία.Αρχισαν να χτυπούν οι καπάνες.Ηλθε στην εκκλησία το πρωϊ και ο Δεσπότης και πάλι άρχισε να κλαίει……….

Αδελφοί, έρχονταν από το Βόλο,πωλούσε ψάρια στο Βελεστίνο επί 50 χρόνια.Ο Άγιος του έδωσε τέτοια βροντερή φωνή,που πιστεύω δεν είχε άλλος σε όλο τον πλανήτη.Φώναζε ο ψαρααααάς και ακούγονταν χιλιόμετρα μακριά χωρις υπερβολή ! Μου διηγήθηκε ένας Βελεστινιώτης,που ήταν βοσκός ότι τον άκουγε στο Σαριγκιόλ επάνω.Δηλαδή 4 χιλιόμετρα μακριά από το Βελεστίνο

Δι΄Ευχών

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.