Το αναφερθέν νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, επειδή η συντριπτική πλειονότητα των προτεινόμενων διατάξεων έρχεται σε αντίθεση με το Ευαγγέλιο του Χριστού και τη συνολική εμπειρία και πρακτική της Εκκλησίας στην οποία ο σερβικός λαός μας, καθώς και ολόκληρος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, βασίζονται πνευματικά και ηθικά.

Είναι απαράδεκτο να εξομοιώνουμε νομικά την ένωση των ομοφυλοφίλων με το γάμο και την οικογένεια, όπως αναφέρεται στο κείμενο του σχεδίου νόμου, επειδή η συζυγική ένωση διακρίνεται με αυτόν τον τρόπο, ως χριστιανική και νομικά προστατευμένη αξία.

Η Εκκλησία σέβεται την ελευθερία που μας έχει δώσει ο Θεός και κατανοεί την ανθρώπινη επιδίωξη να εκφράσει την ελευθερία της με διαφορετικούς τρόπους.

Η Ιερή Σύνοδος των Επισκόπων συμφωνεί ότι υπάρχει ανάγκη άσκησης ορισμένων προσωπικών, περιουσιακών και άλλων δικαιωμάτων αυτών που αντιμετωπίζονται από το σχέδιο νόμου, ωστόσο επεσημαίνει τη δυνατότητα άσκησης στην έννομη τάξη της Δημοκρατίας της Σερβίας εντελώς διοικητικά, χωρίς παρέμβαση στην συζυγική και οικογενειακή νομοθεσία.

Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων τονίζει ότι αποδέχεται και προωθεί τον διάλογο, ως τον μοναδικό και απαραίτητο τρόπο εξεύρεσης λύσης σε όλα τα ζητήματα γενικής κοινωνικής σημασίας, καθώς και σε αυτό το ζήτημα που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων εξέφρασε την προσδοκία ότι τα επιχειρήματα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για αυτό το ζήτημα θα γίνουν σεβαστά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.