Την στήριξη τους στη Μητρόπολη Μαυροβουνίου εξέφρασαν με ειρηνική διαδήλωση τους κληρικοί και λαϊκοι της Ιεράς Εσπισκοπής Μπάτσκας. Επικεφαλής της συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας της πόλης Νόβι Σαντ, ήταν ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Ειρηναίος.

Οι διαδηλώσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε πόλεις του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, είχαν ως στόχο να τονίσουν την αντίθεσή τους έναντι του νόμου περί θρησκευτικών ελευθεριών και θρησκευτικών κοινοτήτων που ψήφισε την περασμένη εβδομάδα το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σε πόλεις του Μαυροβουνίου δεν εμπόδισαν διαδηλωτές να κατέβουν στους δρόμους.

Στο Πλιέβλια, σύμφωνα με τοπικά μέσα, σημειώθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση όλων των εποχών στην περιοχή. Μετά την δέηση που έγινε στο ναό του Αγίου Πέτρου, η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο της πόλης όπου και ο επικεφαλής της διαδήλωσης ανέγνωσε τη διακήρυξη του Επισκοπικού Συμβουλίου Μαυροβουνίου.

Στην πόλη Μπράνιε, πάνω από τρεις χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της απόφασης. Στη πόλη Ζάμπλιακ οι διαδηλωτές για αρκετή ώρα είχαν αποκλείσει τις επαρχιακές οδούς φωνάζοντας συνθήματα, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους διαλύσει. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και των δυο πλευρών οι διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.