Χριστουγεννιάτικα δώρα στη λαϊκή κουζίνα της Εκκλησίας -Χριστούγεννα στη φυλακή της κομητείας- Εορταστική επίσκεψη σε ασθενείς στο Instutut Banjica.

Επάνω στις ράγες που χάραξε ο λόγος του Χριστού μας για τους αδύναμους αδελφούς μας και στην χαρά του χαιρετισμού του αγγέλου «Η ειρήνη του Θεού, ο Χριστός γεννιέται» εθελοντές των Θρησκευτικών Φιλανθρωπικών Ομάδων μοίρασαν αυτά τα Χριστούγεννα, δώρα και αγαθά, μαζί με τους χρήστες της Εθνικής Εκκλησίας, των οποίων οι δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα μετα της ευλογίας της Αυτού Αγιότητας του Πατριάρχη της Σερβίας, Irinea.

Μέσα στις εγκαταστάσεις της Εκκλησιαστικής Κουζίνας (31 Γαλλικής Οδού) την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2020, παρέχεται παραδοσιακά ένα γεύμα με τη μορφή πακέτων όπου περιέχονται ψητά και μερικά άλλα πιάτα καθώς και μπισκότα από την οικογένεια Borca. Δύο χιλιάδες πακέτα έχουν προετοιμαστεί χάρη στις συνεισφορές των δωρητών και ιδιαίτερα στην καλοσύνη και φιλόξενη κυρία Kathy Fenslow των Σέρβων στο Σικάγο. Πρόκειται για μία σημαντική δωρήτρια και φίλη της θρησκευτικής φιλανθρωπίας.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, η κα Kathy, μαζί με τους εθελοντές της VDS, και τον κληρονόμο Βλαντιμίρ Μάρκοβιτς, γραμματέα της VDS και διάκονο Branislav Jocic , διένειμαν πλουσιοπάροχα τα δώρα. Ορισμένα πακέτα διανεμήθηκαν στους χρήστες της Εθνικής Κουζίνας της Εκκλησίας, στους Ναούς της Αναλήψεως στο Žarkovo, στο Σώμα των Σέρβων Αγίων στο Karaburma, στο St. George στο Stara Bezanija και στη Lazarica στο Zvezdara.

Με το αμοιβαίο συγχαρητήριο μήνυμα των Χριστουγέννων και με τον χαρούμενο χαιρετισμό «Η ειρήνη του Θεού, ο Χριστός γεννιέται – γεννήθηκε από το Θεό!», άνθρωποι της ανάγκης σερβίρονται αρχικά στην αυλή της εκκλησίας. Κουζίνα με μαγειρεμένο κρασί και mecca που παραδοσιακά προετοιμάζονται κάθε χρόνο. Ο διάκονος Μπράνισλαβ Γιόσιτς, με την ψαλμωδία του εορταστικού τροπαρίου, τη Γέννησή σας, τον Χριστό, τον Θεό μας, διακόσμησε τους χώρους και προσήλκυσε τους πολίτες. Στη συνέχεια παρέδωσαν τα πακέτα και αντήλλαξαν χαιρετισμούς για τα Χριστούγεννα.

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ εγκάρδια καθώς οι χρήστες, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές VDS γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλο. Ιδιαίτερα οι εθελοντές που βοηθούν στην κουζίνα της Εκκλησίας και γνωρίζουν καλά πώς ζουν και ποια είναι τα προβλήματα της πιο ευάλωτης κατηγορίας των συμπολιτών μας. Είναι οι άνθρωποι από το περιθώριο της κοινωνίας που για πολλούς είναι «αόρατοι άνθρωποι».

Παραδοσιακά, μέλη της Παρηγορητικής Ενότητας της Θρησκευτικής Φιλανθρωπικής Κηδεμονίας της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου-Κάρλοβατς, με επικεφαλής τον διάκονο Branislav Jocic, συμμετείχαν στη Λειτουργία στην Περιφερειακή Φυλακή στο Βελιγράδι τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και δώρισαν σε καταδικασμένους, εικόνες, κομπολόγια, σταυρούς, φρούτα και γλυκά.

Οι εθελοντές της Θρησκευτικής Φιλανθρωπικής Φροντίδας, όπως πάντα πριν από τα Χριστούγεννα, δουλεύουν «με επιταχυνόμενο ρυθμό» για να επισκεφτούν τους άρρωστους, τους ηλικιωμένους, τους εγκαταλειμμένους, τους φυλακισμένους, να ασχοληθούν με τη θεραπεία των παιδιών και την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, καθώς και με τους άπορους που συντηρούνται από την Εκκλησιαστική Κουζίνα της Θρησκευτικής Φιλανθρωπίας.

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, εθελοντές από το Τμήμα Παροχών επισκέφθηκαν παιδιά και ασθενείς που έλαβαν θεραπεία στο Ινστιτούτο Ορθοπαιδικών και Χειρουργικών Νοσημάτων «Banjica». Η Αγία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομειακό παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Σαγκάη, ο οποίος ήταν πάντα ο ακούραστος επισκέπτης ασθενών σε νοσοκομεία, επικοινωνώντας και φροντίζοντας τους άπορους, τους μικρούς αδελφούς του Χριστού.

Η χαρά της λειτουργικής συναθροίσεως και της κοινωνίας με τον Χριστό μοιράζεται πάντοτε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου της Σαγκάης, στο τραπέζι της αγάπης. Στη συνέχεια προσκλήθηκαν εθελοντές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Μια ομάδα επισκέφθηκε με τον δάσκαλο Milica Rakic ​​τα παιδιά που έλαβαν θεραπεία στο Ινστιτούτο. Η δεύτερη ομάδα επισκέφθηκε ασθενείς στους χώρους με τη Δρ Slavica Dejanovic, ιατρό στο Ινστιτούτο.

Η χειμωνιάτικη κρύα ατμόσφαιρα ζεστάθηκε από το απαλό χάδι των Χριστουγέννων, έτσι όπως το ένιωσαν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη ακόμα και μια ζεστή ματιά του συνανθρώπου τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.