ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕΡΒΙΑΣ: Η κυβέρνηση της Σερβίας αποδέσμευσε κονδύλια προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες εικονογράφησης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα, εγκρίθηκε η επιχορήγηση ύψους 1,18 δισ. δηναρίων Σερβίας (ίσο με λίγο παραπάνω από 10 εκατ. Ευρώ) στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται ότι στο μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο συμμετέχει ενεργά από την αρχή του η Ρωσία. Προσφάτως, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, δήλωσε ότι θα δοθούν άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Μέσω της εταιρείας Gazprom Neftand NIS, φιλοτέχνησε ήδη ένα ψηφιδωτό στον θόλο, το δυσκολότερο και το πιο απρόσιτο μέρος του ναού.

Η χρηματοδότηση του όλου έργου πραγματοποιείται από ρωσικές εταιρείες που αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Σερβία. Θεωρείται ότι όλα τα μεγάλα έργα για τον σχεδιασμό όχι μόνο του θόλου αλλά και του τέμπλου του ναού θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2019, όπου θα γιορτάσουν τα 800 χρόνια από την αυτοκεφαλία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο ναός του Αγίου Σάββα (Храм светог Саве/Χραμ Σβέτογκ Σάβε) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς στον κόσμο και γενικότερα ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κτίσματα.

Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σάββα, ιδρυτή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, χτισμένος στο οροπέδιο Vračar στο σημείο που αποτεφρώθηκαν από τους Οθωμανούς τα λείψανα του αγίου.

Λόγω της θέσης του ο ναός του Αγίου Σάββα κυριαρχεί στον ορίζοντα του Βελιγραδίου και αποτελεί το πιο μνημειώδες κτίριο της πόλης.

ορθοδοξια

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.