«Έχουμε δηλώσει ότι η Σερβία βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη δοκιμασία, η οποία δεν είναι κάτι νέο για εμάς. Αλλά ελπίζουμε να συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα ενότητας, τις ίδιες σκέψεις και επιθυμίες για το καλό και την ευημερία του λαού μας», ανέφερε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης με Σέρβους εκπροσώπους από περιοχές του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας.

Με αφορμή την εθνική εορτή της πρώτης εξέγερσης των Σέρβων κατά του οθωμανικού ζυγού το 1804, πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, με πρωτοβουλία του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σύσκεψη των πολιτικών ηγετών των Σέρβων από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η κατάσταση στο Μαυροβούνιο μετά την ψήφιση του νόμου για τις θρησκευτικές κοινότητες ενώ εξετάστηκε και η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Βοσνίας με την οποία αμφισβητείται η εδαφική κυριαρχία της Σερβικής Δημοκρατίας (Republika Srpska).

Ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος στην τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πεποίθηση του πως οι Σέρβοι θα συνεχίσουν να είναι αντάξιοι του πολιτισμού τους. «Πιστεύουμε ότι με τη μνήμη και το ήθος μας θα βγούμε από τον δύσκολο δρόμο και θα συνεχίσουμε να είμαστε αντάξιοι κληρονόμοι του πολιτισμού μας’, υπογράμμισε.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δικαιώματα του σερβικού λαού στο Μαυροβούνιο και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη υπογράμμισε δε την ανάγκη ενημέρωσης των διεθνών οργανισμών για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί η Σερβία ότι αποσταθεροποιεί την περιοχή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.