Υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό από τον Αρχιεπίσκοπο για ζητήματα Εκκλησίας-Πολιτείας.

Σε επίσημη τοποθέτηση επί των αναφορών της αντιπολίτευσης για τις προσλήψεις ιερέων προέβη ο κυβερνητικός εκπροσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως σχολίασε ο ίδιος σε δήλωση του, «τo ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων» ενώ πρόσθεσε ότι «οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας».

Αναλυτικά ανέφερε:

«Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία: To ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας.»
Είναι η πρώτη φορά που έχει κληθεί και θα παραστεί πρωθυπουργός στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα εισέλθει από την είσοδο της Γενναδίου όπως προβλέπεται για τους αρχηγούς κρατών θα ακολουθήσει μικρό κέρασμα και θα γίνει προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου και αντιφώνηση του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΙΣ στο δεύτερο μέρος της Συνεδρίας θα παραστεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εμβολιασμοί και Εκκλησία

Στο θέμα των εμβολιασμών και παρά τις ακραίες φωνές η Εκκλησία δίνει το καλό παράδειγμα, με πρωτοστάτη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν, παρά τις επικρίσεις που δέχεται για μία μερίδα κληρικών και Ιεραρχών, που είναι αρνητές των εμβολίων.

Χθες, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, με προειδοποίησή του απαγορεύει ρητά εφεξής κάθε αναφορά στην ασθένεια Covid-19 και στον μη εμβολιασμό, είτε σε κήρυγμα, είτε σε άλλη περίσταση – «Διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις» ξεκαθάρισε. Συγκεκριμένα με επείγον εγκύκλιο σημείωμά του στους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, επανήλθε στο θέμα της στάσης κληρικών και ιερέων απέναντι στην πανδημία και καλεί τους ιερείς να συμμορφωθούν και χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις συμπεριφορές ορισμένων, που με τη στάση και τα λόγια τους για μη εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, προξενούν τεράστια ζημιά στους πιστούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.