Να προβούν έμπρακτα στην στήριξη όσων ανθρώπων το έχουν ανάγκη δείχνοντας για ακόμη μία χρονιά τα φιλάνθρωπα συναισθήματά τους πτροτρέπει, μέσω της εγκυκλίου της για την περίοδο της σαρακοστής των Χριστουγέννων, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.

«Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όσον αφορά την υγεία και την αξία της ζωής, καθώς πολλοί άνθρωποι πλήττονται από την πανδημία, η οποία έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως. Αυτή την περίοδο είναι μεγάλη η ανάγκη για προσευχή και αδελφική βοήθεια, για εγγύτητα στον Θεό και για έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων», επισημαίνεσαι, μεταξύ άλλων, κάνοντας αναφορά στις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα τονίζει ότι η νηστεία αποτελεί την προετοιμασία για τον αγιασμό της ψυχής και του σώματός κάθε πιστού, καλώντας εκτός από την τήρησή της οι πιστοί να εξομολογούνται και να ασκούν την ελεημοσύνη σε όσους το έχουν ανάγκη. “Και φέτος μέριμνά μας είναι η συλλογή τροφίμων και ειδών ρουχισμού για να διατεθούν σε αδελφούς μας”, αναφέρει η εγκύκλιος.

ope

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.