Την Κυριακή προ της Γεννήσεως του Χριστού, στη Θεία Λειτουργία από το Παρεκκλήσιο τη Πατριαρχικής Κατοικίας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας μίλησε με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή και στάθηκε στο σήμειο ότι στη γενεαλογία του Χριστού παρουσιάζονται και τέσσερις γυναίκες που δεν ανήκουν στο εβραϊκό έθνος.

Ο Πατριάρχης τόνισε ότι «Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι η παρουσία τους σε αυτή τη γενεαλογία στοχεύει να δείξει ότι Μεσσίας έρχεται όχι μόνο για τη σωτηρία του Εβραϊκού λαού αλλά και για τη σωτηρία όλων των λαών που θα πιστέψουν σε Αυτόν και θα βαπτιστούν στο όνομα της Αγίας Τριάδας και γίνουν μέλη της Εκκλησίας του Χριστού».

«Όλοι οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, καλούνται στη Σωτηρία» εξήγησε ο Μακαριώτατος.

«Αυτές οι γυναίκες εμφανίζονται επίσης στη γενεαλογία που μας παρουσίασε ο Ευαγγελιστής Ματθαίος, για να δείξουν ότι όχι μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες καλούνται στη σωτηρία και την αγιότητα. Επομένως, η Εκκλησία, στο ημερολόγιό της, πέρασε μεταξύ των αγίων όχι μόνο των ανδρών αλλά και των γυναικών, δείχνοντας από αυτό ότι κάθε ανθρώπινο άτομο, άντρας και γυναίκα, δημιουργείται σύμφωνα με την εικόνα του Θεού και καλείται στην ομοιότητα του Θεού, και η ομοιότητα είναι αγιότητα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.