«Ο Χριστός δεν μας ζητά να φέρουμε τον σταυρό μόνο, αλλά να φέρουμε τον σταυρό ακολουθώντας Τον, δηλαδή να ζητάμε τη βοήθειά Του και να κουβαλάμε τον Σταυρό μαζί του», τόνισε στο Κυριακάτικο μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Με βάση την ευαγγελική περικοπή ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στα τέσσερα στάδια που οδηγού στη σωτηρία του ανθρώπου ενώ επεσήμανε ότι η ζωντανή κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό είναι αυτή που οδηγεί στην αιώνια ζωή, διότι ο Θεός είναι η πηγή της ζωής.

Για το πρώτο βήμα, την ελεύθερη βούληση, ανέφερε: “Η ελευθερία που τονίζει ο Σωτήρας μας δείχνει ότι στην πραγματικότητα ο Θεός σέβεται την ελευθερία μας γιατί μόνο όταν η αγάπη του Θεού γίνεται αποδεκτή ελεύθερα, τότε η κοινωνία μαζί Του είναι αληθινή”.

Το δεύτερο βήμα επισημαίνει ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ είναι η αυταπάρνηση. “Η αυταπάρνηση δεν σημαίνει αποπροσωποποίηση, κατάργηση του ατόμου, αλλά ανανέωση της ζωής, αλλαγή ζωής”, διευκρίνισε.

Στη συνέχεια ανέλυσε το τρίτο βήμα, δηλαδή της ανάληψη του Σταυρού από τους ανθρώπους και τη σπουδαία αξία που κατέχει αυτός στη ζωή του κάθε πιστούς.

Τέλος, προέτρεψε να ακολουθήσουμε όλοι τον Χριστό καθώς μέσα από τον Σταυρό του ανακαλύπτουμε τη δύναμη της Ανάστασης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.