ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ: Μάθημα σεβασμού και υπευθυνότητας σε σχολείο από την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα. Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωάννης ο Νέος από την Σουτσεάβα» επέλεξε αυτή τη σχολική χρονιά, τη διεξαγωγή του προαιρετικού μαθήματος «Προετοιμασία για τη ζωή. Εκπαίδευση για τη ζωή και την κοινότητα», το οποίο έχει ως στόχο της ενίσχυση του αισθήματος της υπευθυνότητας και του σεβασμού, καθώς και τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων.

Το μάθημα, το οποίο είναι διαπιστευμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Ρουμανίας και γίνεται υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας, προτάθηκε από τον π. Bogdan Feștilă, δάσκαλο της ρουμανικής γλώσσας σε μία από τις τάξεις του Δημοτικού της Σουτσεάβα.

Οι μαθητές παρακολουθώντας αυτό πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να διεξάγουν διαδραστικά μαθήματα προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας, με έμφαση στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και την ενίσχυση της υπευθυνότητας και του σεβασμού. Η καινοτομία του μαθήματος είναι ότι προτείνει ένα σύνολο ηθικών αξιών, με υποστηρικτικό ρόλο για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής.

Ακόμη το μάθημα επικεντρώνεται στην ενίσχυση της υγιούς αλληλεπίδρασης στην οικογένεια, στο σχολείο, στην ομάδα φίλων, στην τοπική κοινότητα. Οι μαθητές θα εξασκήσουν την εφαρμογή των επιθυμητών κανόνων σχέσεων σε διάφορα πλαίσια της καθημερινότητας.

Επίσης, το συγκεκριμένο μάθημα δίνει έμφαση στην ηθική ανάπτυξη, στον σεβασμό στη ζωή, στη δικαιοσύνη, στην ενσωμάτωση, στην ελευθερία και την ευθύνη, στις σχέσεις του ατόμου με τον εαυτό του και με τους άλλους.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης Δημοτικού πρόκειται να παρακολουθήσουν τη σειρά μαθημάτων «Αυτοπροσωπογραφία», «Εγώ και οι άλλοι», «Ποιος είμαι», «Τι θέλω και τι μπορώ να κάνω», «Διαχείριση συναισθημάτων», «Υγεία για το μυαλό και το σώμα».

Μάθημα σεβασμού και υπευθυνότητας σε σχολείο από την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα

Μαθήματα σεβασμού και υπευθυνότητας σε σχολείο από την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα

Μάθημα σεβασμού και υπευθυνότητας σε σχολείο

Μάθημα σεβασμού και υπευθυνότητας

Πηγή φωτογραφιών: arhiepiscopiasucevei

Με πληροφορίες από basilica (Ștefana Totorcea).

Διαβάστε όλα τα νέα από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.