Για το νόημα και την αξία της μετάνοιας στην ζωή του ανθρώπου, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του την Κυριακή μετά τα Θεοφάνεια.

«Η μετάνοια είναι τρόπος ζωής, είναι ένα βάπτισμα δακρύων» τονίζει, προσθέτοντας τα λόγια του Κυρίου: «Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών»
Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι η μετάνοια απαιτεί από τους ανθρώπους να αλλάξουν εκ των έσω, να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης, ομιλίας, διαβίωσης και δράσης τους.
«Αυτό σημαίνει μετάνοια. Αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας, κάντε καλές πράξεις».

Και εξήγησε τη σχέση που υπάρχει μεταξύ Βαπτίσματος και Μετάνοιας.

«Στο βάπτισμα λαμβάνουμε το φως της Χάριτος του Θεού, τη συγχώρεση των αμαρτιών. Η μετάνοια είναι η συνέχιση της Φώτισής μας»

«Όποτε αμαρτάνουμε, απομακρυνόμαστε από τον Θεό, αλλά όποτε μετανοούμε, ξανασυνδεόμαστε μαζί Του. Επομένως, η μετάνοια είναι μια μόνιμη κατάσταση της ζωής του Χριστιανού»

Και συμπλήρωσε τα λεγόμενα του, ενθυμούμενος τα λόγια του Αγίου Αντωνίου, ο οποίος στο τέλος της ζωής του, αφού ζούσε σε νηστεία και προσευχή για δεκαετίες, ρωτήθηκε τι θα έκανε αν ζούσε περισσότερο.
«Δεν μίλησε για κανένα πρόγραμμα, ούτε κοινωνικό, ούτε πολιτιστικό, ούτε ιεραποστολικό, αλλά είπε: Αν έμενα περισσότερο στη ζωή, θα μάθαινα να μετανοώ καλύτερα και πιο πολύ», δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.