Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δναιήλ η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας η οποία, μεταξύ άλλων, προέβη στην εκλογή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νέστορα σε Επίσκοπο Δέβας και Χουνεντοάρας.

Ο Θεοφιλέστατος ο οποίος είχε χειροτονηθεί Επίσκοπος τον περασμένο Μάρτιο ήταν ο πρώτος εφημέριος Επίσκοπος στην ιστορία της Επισκοπής Ντέβα και Χουνεντοάρας, της νεότερης Επισκοπής στη Ρουμανία και διαδέχεται τον μακαριστό κυρό Γουρία ο οποίος εκοιμήθη τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ρουμανίας η ενθρόνιση Επισκόπου κ. Νέστωρος θα γίνει στις 26 Δεκεμβρίου 2021.

Στις άλλες αξιοσημείωτες αποφάσεις που έλαβε η Ιερά Σύνοδος συμπεριλαμβάνονται η καθιέρωση του έτους 2023 ως έτους αφιερωμένου στην Τρίτη Ηλικία, η αναγραφή στο Ημερολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας του Αγίου Διαδόχου Επισκόπου Φωτικής καθώς και η έγκριση του καταστατικού της Οργάνωσης για την πρόληψη κατά την εμπορίας ανθρώπων.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας εκτίμησε την κοινωνικοφιλανθρωπική δράση Επισκοπών, Ενοριών, Μοναστηριών και κοινωνικών κέντρων.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.