Εκατό χιλιάδες αντίγραφα της Καινής Διαθήκης με τους Ψαλμούς θα προσφερθούν δωρεάν στους πιστούς της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου μέχρι το τέλος του έτους.

Η διανομή των αντιτύπων της Καινής Διαθήκης ξεκίνησε την -καθιερωμένη στη Ρουμανία- Ημέρα της Βίβλου (13 Νοεμβρίου) και γίνεται «φροντίζοντας τους «υπηρέτες» όλων των ενοριών της επισκοπής», όπως δήλωσε ο ενοριακός πολιτιστικός σύμβουλος, πατέρας Κωνσταντίνος Οπρέα.

«Το επισκοπικό πρόγραμμα «Κανένα σπίτι χωρίς την Καινή Διαθήκη», λέει ο π. Κωνσταντίνος, «βασίζεται στην προτροπή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να φροντίσουμε πρώτα απ’ όλα τη σωτηρία της ψυχής: «Ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμΐν».

Ο σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να υπενθυμίσει σε κάθε πιστό το καθήκον του να διαβάζει τις Γραφές, δεδομένου του ρόλου του στον πνευματικό σχηματισμό των πιστών, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου, που λέει ότι: είναι ευκολότερο να μη θερμαίνει και να μη χύνει φως ο ήλιος, παρά να μη φωτίζει ο χριστιανός… και ότι η Αγία Γραφή είναι αλήθεια δοσμένη από τον Θεό, ένα ουσιαστικό και θεμελιώδες δόγμα, που δεν πρέπει να ξεχάσουν ποτέ οι μελετητές, οι διερμηνείς και οι γλωσσολόγοι.

Το κατηχητικό πρόγραμμα «Κανένα σπίτι χωρίς τη Νέα Διαθήκη» υλοποιείται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Τομέα της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβα και Ραουντίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2019, η Αρχιεπισκοπή του Βουκουρεστίου έδωσε πάνω από 900 αντίγραφα της Καινής Διαθήκης με τους Ψαλμούς στις κύριες νοσοκομειακές μονάδες του Βουκουρεστίου. Οι τόμοι έχουν παραμείνει στη βιβλιοθήκη του παρεκκλησίου και διατίθενται σε εσωτερικούς ασθενείς.

Στο ίδιο έργο, το Ρουμανικό Πατριαρχείο διανέμει, μέσω του Τμήματος Θρησκευτικής Βοήθειας, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 1.410 αντίγραφα της Καινής Διαθήκης με τους Ψαλμούς του ρουμανικού στρατού σε μια αποστολή εκτός της χώρας: Αφγανιστάν, Πολωνία, Μάλι κ.λπ.

Πηγή: Basilica.ro

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα OPE.GR

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.