Για τη ζωή και τη δράση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαντίμιρ Λεγκόιντα.

Σε συνέντευξή του στην Rossiyskaya Gazeta τόνισε ότι σε συνεργασία με την ειδική ομάδα εργασίας της Εκκλησίας, βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να μελετάται κάθε φορά η επιδημιολογική κατάσταση και να λαμβάνονται τα μέτρα πρόληψης. Μεταξύ αυτών των μέτρων ήταν και το κλείσιμο των ναών.

«Είδα πόσο επώδυνο ήταν για όλους. Για τους επιδημιολόγους και για τους αξιωματούχους στην κυβέρνηση της Μόσχας. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας Α. Ποπόβα, η οποία με μεγάλη προσοχή διαχειριζόταν τη δική μας κατάσταση», είπε ο Λεγκόιντα και ευχαρίστησε την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό Τατιάνα Γκολίκοβα, η οποία πάντα προσέχει τα ζητήματα της Εκλησίας σε αυτή την δύσκολη εποχή: «Και βλέποντας όλα αυτά στενοχωριέμαι πολύ, όταν ακούω ότι δήθεν διανύουμε εποχή νέων διωγμών. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε με τους ισχύοντες περιορισμούς με τη θεομαχία», είπε.

Μιλώντας για την ανησυχία των πιστών σχετικά με την εμφάνιση νέων υγειονομικών μέτρων κατά την επίσκεψη στις εκκλησίες, ο Λεγκόιντα επισήμανε ότι στενοχωριέται, όταν τα υγειονομικά μέτρα γίνονται θέμα ευρείας συζήτησης.
«Οι αντιλήψεις ότι τα πάντα γιατρεύονται με τον ήχο της καμπάνας ή ότι οι ιοί πεθαίνουν γύρω από την περίφραξη της εκκλησίας, αφού «φοβούνται» να περάσουν στον αύλειο χώρο, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την Ιατρική, ούτε με την Ευαγγελική πίστη», είπε ο Λεγκόιντα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.