ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ: Την Ταϊλάνδη επισκέφθηκε ο Έξαρχος του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας Σέργιος.

Εκεί συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της ρωσική εκκλησίας στην χώρα, Αρχιμανδρίτη Όλεγκ Τσερεπάνιν, Ιερείς αλλά και εκπροσώπους της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ταϊλάνδη.

Η επίσκεψή του αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης του Πατριαρχείου Μόσχας να δημιουργήσει Μητρόπολη στην Ταϊλάνδη. Ο Μητρ. Σιγκαπούρης περιέγραψε τα σχέδια για την οργανωτική δομή που θα δημιουργηθεί.

Επίσης, χοροστάτησε της θείας λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Μπανγκόκ και εν συνεχεία επισκέφθηκε για λίγο το Πουκέτ πριν αναχωρήσει για την Σεούλ.

Σημειώνεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που συνεδρίασε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, αποφάσισε να δημιουργήσει τέσσερις νέες Μητροπόλεις στην περιοχή.

Οι Μητροπόλεις που θα δημιουργηθούν είναι οι εξής: της Σιγκαπούρης, που περιλαμβάνει τη Σιγκαπούρη, Ινδονησία και Μαλαισία με αρχιερέα της Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας τη Κορέας, που περιλαμβάνει την Βόρεια και τη Νότια Κορέα με αρχιερέα της Κορέας της Ταϊλάνδης, που περιλαμβάνει την Ταϊλάνδη, την Καμπότζης, του Λάος και της Μιάνμα με αρχιερέα Μπανγκόκ και Πνομπέν των Φιλλιπίνων και του Βιετνάμ, που περιλαμβάνει τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ με αρχιερέα Μανιλα και Χανόι.

από orthodoxia agency

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.