Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας Πατριάρχης Κύριλλος (Γκουντιάεβ) αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις κατηγορίες του ιερέα Ρομάν Σπεπάνοβ σχετικά με τα πλούτη που διαθέτει ο ίδιος και άλλοι ιεράρχες του Πατριαρχείου Μόσχας. Χωρίς να αναφέρει το όνομα του ιερέα και -φυσικά- χωρίς να απαντάει στην ουσία του θέματος.

Την άποψή του ο Κύριλλος την εξέφρασε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Πίστη και λόγος», το οποίο αφορούσε την εκκλησιαστική ενημέρωση. Η παρέμβασή του έγινε όταν συζητήθηκε το θέμα των νέων μέσων και το Διαδίκτυο. Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας δήλωσε:

«Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα, αλλά έχουμε ικανούς ρήτορες, ο οποίοι πρωταρχικά φροντίζουν για τον αριθμό των λάικς και λιγότερο προσέχουν ότι η επιδίωξη της αυτοδιαφήμισης υπονομεύει το πραγματικό τους κύρος και την εμπιστοσύνη στα λόγια τους. Δεν μπορώ να προσπεράσω την ενεργοποίηση κατά τη διάρκεια της καραντίνας εκείνων που αρέσκονται να ασκήσουν κριτική στην Εκκλησία και ειδικά εκείνων που καλούν στην αναμόρφωση και -κατά κάποιον τρόπο- στην υπονόμευση των θεμελίων της. Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για τα τρέχοντα προβλήματα της Εκκλησίας, αλλά η κριτική που μετατρέπεται σε υστερία, ακόμη και τσίρκο, καθιστά ανούσιο κάθε διάλογο. Η Εκκλησία μας έχει εμπειρία παραγωγικής συζήτησης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της δια-Συνοδικής παρουσίας» είπε ο Κύριλλος.

Βεβαίως ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν φοβάται να μιλήσει για τα «προβλήματα» στην Εκκλησία δεν αναφέρθηκε στην ουσία των κατηγοριών εναντίων του ίδιου ούτε φυσικά στο γεγονός ότι ο ιερέας, ο οποίος είχε θίξει το ζήτημα των περιουσιών της κεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.