Συνάντηση με τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μόσχας A.A. Εμελιάνοφ, πραγματοποίησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Οικονομίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βόλογδας και Κυρίλλοβ, κ. Ιγνάτιος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εκκλησίας με τις τοπικές αρχές, για το πρόγραμμα «Πολιτισμός της Μόσχας», το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη και ανάδειξη ιερών προσκυνημάτων.

Το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης της Μόσχας έχει ήδη εκδώσει άδειες για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης σε 10 θρησκευτικούς χώρους.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε η υπηρεσία του επιβλέπει μεγάλο αριθμό έργων για την αποκατάσταση εκκλησιών και μοναστηριών, τα οποία χρηματοδοτούνται τόσο από τον ομοσπονδιακό όσο και από τον προϋπολογισμό της πόλης.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος σχετικά με την παροχή επιδοτήσεων σε θρησκευτικές οργανώσεις για τη διατήρηση των τόπων πολιτιστικής κληρονομιάς θρησκευτικής σημασίας, το οποίο ισχύει από το 2011, αναμένεται να ισχύσει και σε άλλες περιοχές της χώρας κατόπιν παρότρυνσης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.