Οι ιερείς της Ρωσικής Εκκλησίας και οι λαϊκοί πρέπει ενεργά να εκφράζουν την χριστιανική θέση για τα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία και να συμμετέχουν στην δημόσιες συζητήσεις στον κυβερνοχώρο, δήλωσε την Πέμπτη ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσων των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Είναι σημαντικό στη συζήτηση διαφόρων ζητημάτων, μαζί με τους αδιάφορους και τους εχθρούς του χριστιανισμού, να συμμετέχουν και οι Ορθόδοξοι που ξέρουν και μπορούν να μεταδώσουν τον πλούτο της πίστης στους σύγχρονους συνομιλητές με μια κατανοητή γλώσσα», είπε ο Πατριάρχης.

Σε αυτά τα θέματα, είπε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, εντάσσονται τα ζητήματα αξιών, της οικογενειακής ζωής, της κοινωνικής ηθικής και του κοινωνικού δικαίου.

Ο Πατριάρχης τόνισε ότι σήμερα, σχεδόν κάθε άνθρωπος έχει δυνατότητα να εκφράζεται δημοσίως σε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων, αλλά «πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν με υπευθυνότητα τις δυνατότητες που τους παρέχονται».
«Στους διαδικτυακούς χώρους, σε κοινωνικά δίκτυα βλέπουμε κενές ουσίας, πρόχειρες, κακόβουλες και πολλές φορές, διεφθαρμένες δηλώσεις», τόνισε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.