Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προεξήρχε στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και τα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου του Νέβα.

«Σήμερα η επιμνημόσυνη δέηση συνδυάζεται με την προσευχή για την Πατρίδα μας, για να φυλάξει ο Κύριος τον λαό μας, τη χώρα μας από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, για να μας στηρίξει στον άθλο μας να υπηρετούμε και να βοηθούμε τους διπλανούς μας, όπως το έκαναν οι μαχητές στα μέτωπα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, ρισκάροντας τη ζωή τους, όταν η ζωή του διπλανού, του φίλου, του στρατιώτη δίπλα ήταν τόσο σημαντική που οι άνθρωποι στο όνομα των διπλανών ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τον εαυτό τους».

«Τώρα προσευχόμαστε να μας προστατέψει ο Κύριος από την ολέθρια ασθένεια που ήρθε αυτή την επετειακή χρονιά στην χώρα μας και στερεί τους ανθρώπους τη ζωής τους. Μπορεί όμως η μνήμη για τους μεγάλους ήρωες του πολέμου να μας κάνει πιο θαρραλέους, αφού θα θυμόμαστε ότι σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να σκεφτόμαστε όχι μόνο για τη δική μας ζωή, αλλά και για τη ζωή των διπλανών μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.