Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της χώρας ανεξαρτήτως επιδημιολογικής κατάστασης της εκάστοτε περιοχής επιτρέπονται για τις μέρες Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, η τέλεση των Ακολουθιών με την παρουσία ενός πιστού ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο ταυτόχρονης παρουσίας τους 20 πιστούς.

Για τους Ιερούς Ναούς που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» οι Ακολουθίες μπορούν να τελούνται και τις υπόλοιπες ημέρες με ανώτατο όριο τα 9 άτομα ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου οι Ακολουθίες τις υπόλοιπες ημέρες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά από τον θρησκευτικό λειτουργό.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την Παρασκευή 16 Απριλίου μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕΓΚΑ «κοινωνία ώρα MEGA» : «Οι Ακολουθίες, ιδιαίτερα την Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή, επεκτείνονται μέχρι αργά το βράδυ. Το όριο της ενάτης βραδινής είναι δεσμευτικό, διότι δεν μας επιτρέπει την τέλεση περισσότερων Ακολουθιών». Αφού περιέγραψε την εικόνα που αντικρίζει κανείς, κάθε απόγευμα και βράδυ, στις κατάμεστες από κόσμο πλατείες των Εκκλησιών, παρατήρησε ότι «πρέπει το βράδυ του Μ. Σαββάτου να γίνουν όλα σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας διότι, αν μεταφερθεί η τελετή της Αναστάσεως νωρίτερα, θα επικρατήσει χάος. Γι’ αυτό, πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στο ζήτημα του ωραρίου, σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο».

Ερωτηθείς για την περιφορά του Επιταφίου, σημείωσε ότι «προφανώς δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που ξέρουμε και θέλουμε, αλλά θα μπορούσε να γίνει μία σύντομη περιφορά πέριξ του Ναού, καθότι θα αξιοποιήσουμε τους υπαίθριους χώρους των Ναών. Έτσι, χωρίς συνωστισμό, θα επιτύχουμε το μείζον. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά το ζήτημα του ωραρίου των Ακολουθιών. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Κατανοούμε πλήρως το πρόβλημα, αλλά πρέπει να διευκολυνθούμε, ώστε να μην επικρατήσει κατάσταση που θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα».

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.