«Ο Κύριος μας, είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουμε την ποιμαντική μας ζωή. Και αφού αυτός είναι η βάση μας, τίποτα δεν πρέπει να μας απειλεί ακόμα και αν συνθηληκες διαβίωσης μας αλλάξουν. Σε Αυτόν λοιπόν, βρίσκεται η δύναμή μας και η ενίσχυση των πνευματικών μας αγώνων».

«Ας μην φοβόμαστε! Ας είμαστε γεμάτοι ζήλο και θάρρος! Φέρνουμε στους πιστούς μας και στον κόσμο γύρω μας τη χαρά της Ανάστασης του Χριστού ότι αυτός νίκησε τον θάνατο. Έτσι, με αυτό το μήνυμα θα ξεπεράσουμε και την δική μας πανδημία. Εξάλλου, έχουμε πολλά παραδείγματα από την ιστορία της Εκκλησίας μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα ιερά μας μέρη, όπως το Άγιο Όρος Grabarka, όπου οι πρόγονοί μας, με βαθιά πίστη και ελπίδα, συγκεντρώθηκαν σε πλήθη γύρω από την εικόνα του Χριστού και Λυτρωτή μας ζητώντας το έλεος Του για την εξάλειψη λοιμικής νόσου».

Παράλληλα, καλεί τους ιερείς να ενισχύσουν το ποιμαντικό τους έργο, προτρέποντας τους να ενισχύσουν τους αδύναμους στην πίστη με το προσωπικό τους παράδειγμα. «Ας ενισχύσουμε το ποιμαντικό μας έργο στη «μικρή εκκλησία» της Ορθόδοξης οικογένειας. Ας είμαστε ενεργοί στην ενοριακή ζωή. Ας κάνουμε το φιλανθρωπικό μας έργο πιο δυναμικό, βοηθώντας τους άρρωστους, τους φτωχούς, τα ορφανά και όλους όσους έχουν ανάγκη. Ας αφιερωθούμε περισσότερο στην προσευχή, τόσο στην ατομική όσο και στην κοινοτική. Ας αφιερώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στη νεολαία μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.