Η Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις καθώς μένει να διαφανεί αν οι αλλαγές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση τόσο για τις σχέσεις με την εκκλησία, όσο και σχετικά με τον ποινικό κώδικα, θα επισπευσθούν στο χρόνο που απομένει, ή αν θα μεταφερθούν στην επόμενη κυβέρνηση.

Η Εκκλησία της Ελλάδος την περασμένη εβδομάδα ασχολήθηκε με το θέμα των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, όπως ανέφερε και στο επίσημο ανακοινωθέν της.

Να αναφερθεί ότι μα βάση το αρχικό σχέδιο από τον νέο Ποινικό Κώδικα καταργούνται άρθρα που σχετίζονται με τη βλασφημία θρησκειών, την περιύβριση των νεκρών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, καταργούνται:

– κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό και θρησκεία (άρθρα 198-199),
– περιύβριση νεκρών ή μέλη του ή την τέφρα του (άρθρο 201)

Και μένει να διαφανεί αν οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν και στο νέο σχέδιο στο οποίο έχει καταλήξει η κυβέρνηση μετά την δημόσια διαβούλευση.

Η κατάργηση των εν λόγω άρθρων έχει προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και την επίσημη παρέμβαση τόσο της Ιεραρχίας, όσο και ιερέων ανά την Ελλάδα που μιλούν για προσπάθεια στόχευσης της θρησκείας και της πατρίδας.

Η μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμα και πριν από τις πρόωρες εκλογές, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του τελικού κειμένου.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.