Στη Δικαιοσύνη πρόκειται να προσφύγει η Εκκλησία για την υπόθεση του Ναυαγίου και συγκεκριμένα για την σύσταση της Επιτροπής με αντικείμενο την Τουριστική Αξιοποίηση και Προστασία της περιοχής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς μια Επιτροπή του Κράτους μπορεί να παραβαίνει τους νόμους για τον αιγιαλό και τα δάση που όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να τηρούν.

Ο Μητροπολίτης σημείωσε πως την υπόθεση εξετάζει ήδη η νομική υπηρεσία της Μητρόπολης και τόνισε πως τόσο η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής όσο και οι πρώτες εξαγγελίες των συμμετεχόντων, είναι θέματα στα οποία θα πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη.

«Εγώ εμποδίστηκα από το Δασάρχη και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες να κάνω αυτά που θα μπορούσα να κάνω για την περιοχή. Από την σύσταση μέχρι την σύνθεση της Επιτροπής και τις εξαγγελίες των μελών της, σας λέω πως είναι θέμα που πλέον αφορά τα Δικαστήρια. Έχει ανατεθεί στους νομικούς μας συμβούλους η υπόθεση» ανέφερε ο Μητροπολίτης Δωδώνης σχολιάζοντας πως μεταξύ των μελών της Επιτροπής είναι και ένα πρόσωπο που έχει καταδικαστεί και κατηγορείται για υπεξαίρεση.

«Μια Επιτροπή στην οποία δεν συμμετέχει ο ιδιοκτήτης της έκτασης, αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρή είναι. Ακόμη, δεν μπορεί από την μια να επικαλείσαι το δάσος και τον αιγιαλό και από την άλλη να βάζεις εξαιρέσεις. Αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε στο πλάτωμα λόγω αιγιαλού και παραλίας, γιατί μπορεί να το κάνει μια Επιτροπή; Δε θέλω να πιστέψω ότι το Κράτος σε μια Δημοκρατία λειτουργεί με τέτοιο τρόπο» τόνισε.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΣΤΡΟΦΑΔΙΑ

Αναφορά από τον Μητροπολίτη έγινε μεταξύ άλλων και στο έργο της αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια, καθώς με αφορμή την επίσκεψη του επιβλέποντος μηχανικού του Υπουργείου Πολιτισμού στη Ζάκυνθο έγινε αναφορά και στο συγκεκριμένο έργο.

«Η απογοήτευση για τους ρυθμούς του έργου είναι τεράστια και συγκρατούμαι από την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα ακούσω και κάποια αλήθεια! Από τον περασμένο Ιούνιο ακούω πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν 10 Ιουλίου, μέσα Ιουλίου ότι θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα και φτάσαμε Φλεβάρη χωρίς να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Η πρόφαση για το λιμάνι είναι ανεπίτρεπτη και ψευδής. Λιμάνι για να φτάσουν εκεί τα υλικά υπήρχε. Θα πω και εδώ κάλιο αργά παρά ποτέ» σημείωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, εκφράζοντας την ελπίδα να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Μ.Π.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.