Τα τεστ υψηλής ευαισθησίας για τη διάγνωση του κορονοϊού στον οργανισμό του ανθρώπου (DialPlexQ™ 2019-nCoV), τα οποία αγοράσθηκαν στη Νότια Κορέα από το Ίδρυμα της Αγίας Σκέπης της Παναγίας του Βαντίμ Νοβίνσκι, παρέδωσαν οι κληρικοί της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σε ιατρούς σε όλες τις περιφέρειες της Ουκρανίας.

Στις περιφέρειες Νικολάγιεφ, Χερσών, Ντονέτσκ, Ντνεπροπετρόφσκ, Ζαπορόζιε και Χαρκόβου αρχιερείς, εκτός από τα τεστ, επιπροσθέτως παρέδωσαν σε νοσοκομεία τα μέσα ατομικής προστασίας για τους ιατρούς.

Ενωρίτερα τα νοσοκομεία αυτών των περιφερειών παρέλαβαν από το ἐν λόγῳ ίδρυμα χιλιάδες φόρμες βιολογικής προστασίας και αναπνευστήρες υψηλής προστασίας για τους ιατρούς.

Από τις πρώτες που παρέλαβε τα τεστ ήταν η περιφέρεια του Χερσών. Εδώ προμηθεύθηκαν 40 συστήματα για 4000 τεστ, 1060 γυαλιά προστασίας και 550 ενισχυμένες μάσκες προστασίας.

Κατά την παράδοση της βοήθειας σε ιατρικά ιδρύματα του Χερσών παρέστη ο Μητροπολίτης Χερσών και Ταβρίδα Ιωάννης.

Ενωρίτερα ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος και ο κ. Βαντίμ Νοβίνσκι παρέδωσαν στο Αλεξάνδρειο νοσοκομείου του Κιέβου και στο παιδικό περιφερειακό νοσοκομείο Τσερνοβτσύ από μία συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης τελευταίας γενιάς, από 100 φόρμες προστασίας πολλαπλής χρήσεως και 100 γυαλιά.

Η ανά περιφέρεια διανομή του ιατρικού εξοπλισμού και των μέσων προστασίας που αγοράσθηκαν από το Ίδρυμα Νοβίνσκι έγινε από το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και το επιτελείο καταπολεμήσεως του κορονοϊού παρά το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.