ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Τέθηκε σε εφαρμογή, σήμερα στην Ουκρανία, ο νόμος που ζητάει από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας να αλλάξει το όνομά της.

Ο νόμος, νωρίτερα, είχε δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα του κοινοβουλίου της Ουκρανίας.

Στις 20 Δεκεμβρίου, το ουκρανικό κοινοβούλιο πέρασε ένα νομοσχέδιο που ζητάει από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας να προσθέσει τη λέξη «Ρωσία» στο όνομά της, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τους δεσμούς με τη χώρα. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, υπέγραψε το νομοσχέδιο, δύο ημέρες μετά, αναγάγοντάς το σε νόμο.

Αφ’ότου ο νόμος τέθηκε σε ισχύ σήμερα, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας έχει στη διάθεσή της τέσσερις μήνες για να αλλάξει την ονομασία της, με την Εκκλησία εντούτους να έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να προσφύγει κατά της νομθεσίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Οι ουκρανικές Αρχές και ο Ποροσένκο έχουν κατηγορηθεί ότι παρεμβαίνουν συχνά στις υποθέσεις της Εκκλησίας, παρά τη δέσμευσή τους να μην το κάνουν.
Στις 15 Δεκεμβρίου διεξήχθη η συνεδρίαση της «ενωτικής συνόδου», η οποία εξέλεξε ως «Μητροπολίτη» της «νέας εκκλησίας» τον Επιφάνιο. Η ίδρυση της «νέας εκκλησίας» έχει καταδικαστεί από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ως σχισματική.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.