Ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Επιφάνιος πραγματοποίησε στις 24 Οκτωβρίου αγιασμό στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στην πόλη Σούμι, ο οποίος κατασκευάστηκε με τις προσπάθειες των ενοριτών πριν από τρία χρόνια. Ακόμα, μετά την τέλεση Θείας Λειτουργίας, Επιφάνιος έκανε αγιασμό στο μνημείο των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας.

Όπως ενημέρωσε το γραφείο Τύπου της Ουκρανικής Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος συνεχάρη την ενορία για το σημαντικό γεγονός του αγιασμού αυτού του εξαιρετικού ναού. Παράλληλα επεσήμανε τους δωροθέτες, οι οποίοι κατέβαλαν προσπάθειες για την κατασκευή του καθώς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με το πέρας της Λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι προσευχήθηκαν για την προστασία της υγείας όλων των ανθρώπων και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μαζί με τον προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Βίννιτσας και Μπάρσκι Συμεών, ο αρχιεπίσκοπος Σούμι και Οχτίρσκι Μεθόδιος, ο Αρχιεπίσκοπος Ρίβνε και Οστρόζκι Ιλαρίων, ο Αρχιεπίσκοπος Βίσγοροντ Αγαπητός, ο επίσκοπος Χάρκοβου και Μπογοντούχιβσκι Μητροφάν, ο εφημέριος του ναού πρωθιερέας Ιωάννης Τσεκαλιούκ καθώς και ιερείς της Μητρόπολης Σούμι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.