Ο Αρχιεπίσκοπος είναι πλέον ο Γέροντας του Βουνού, όλοι πηγαίνουν σε εκείνον για την ευλογία του ωστε να κερδίσουν πόντους για την επόμενη μέρα.

Η Επικείμενη εκλογή 5 νέων Μητροπολιτών έχει σημάνει συναγερμό στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όλοι επιζητούν εμφανως επενδύοντας στο φιλόδοξο αύριο την ευλογία του Γέροντος του Βουνού, οι Χριστοδουλικοί προκρίνουν τους δικούς τους άξιους, το παρασκήνιο βοά και στο βάθος ΦΑΝΑΡΙ ώστε να μην διαταραχθεί ο ευαίσθητος πνευματικός κρίκος με το Οικ Πατριαρχείο.

Ο Γέροντας του Βουνού και η ευλογία του, το Οικ Πατριαρχείο και η μάχη των Χριστοδουλικών. Πρόκειται για ορισμένες πτυχές της διαδικασίας εκλογής σε 5 Μητροπολεις της χώρας την Παρασκευή 8/10 στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η παλιά ομάδα των χριστοδουλικών μητροπολιτών έχει εμφανίσει υποψηφίους σε 3 από τις 5 Μητροπολεις δίνοντας την αίσθηση για πρόθεση σύγκρουσης με τον Ιερώνυμο.

Η διακύβευση όμως δεν είναι ο Ιερώνυμος αλλά η επόμενη μέρα όπως παραδέχονται κατ ιδίαν όλοι οι κεντρικοί παίκτες.

Ο Αρχιεπίσκοπος είναι πλέον ο Γέροντας του Βουνού, όλοι πηγαίνουν σε εκείνον για την ευλογία του ωστε να κερδίσουν πόντους για την επόμενη μέρα.

Η ευλογία όμως επιστρέφει στον Γέροντα.

Στον Λαγκαδά επικρατεστεροι είναι ο Αρχιμ Πλάτων Κρικρής από τα σπλάχνα της Ιεράς Συνόδου και ο στενότατος συνεργάτης του Μακαριστού Χριστόδουλου, Βρεσθένης Θεόκλητος.

Στην Κιλκισίου σίγουρος είναι ο Βαρθολομαίος Αντωνίου με τη στήριξη Αρχιεπισκοπου και όλων των Μητροπολιτών.

Απο τα σπλάχνα της Ιεράς Συνόδου και ο επικρατέστερος για τη ΙΜ Θήρας Αμφιλόχιος Ρουσάκης.

Στην Καστοριάς έρχεται μάχη Πρωτοσυγγελων , ο πρωτοσύγκελλος του Μακαριστού Σεραφείμ, εναντίον των πρωτοσυγκέλλων Κοζάνης και Ναυπάκτου.

Ο Κοζάνης συσπειρώνει Χριστοδουλικούς, ο Ναυπάκτου έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου.

Μητέρα των Μαχών το Περιστέρι

Ο φυσικός ηγέτης των Χριστοδουλικών, Καισαριανής Δανιήλ έχει προωθήσει σε όλους τον Ιεροκήρυκα της Μητροπολεως και έχει σύμμαχο τον Μεσσηνίας.

Ο Σύρου υποστηρίζει την υποψηφίοτητα Φαναρίου Αγαθάγγελου.

Αποσύρθηκε ο Νικόδημος Φαρμάκης.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Αρχιεπισκοπος έστειλε τον Μεσσηνίας στον Βαρθολομαίο για τη μετάθεση Μητροπολιτη από τις Νέες Χώρες στο Περιστέρι δείχνοντας πως εφαρμοζει την Πράξη του 1928.

Οι υποψήφιοι για μετάθεση είναι Σιδηροκάστρου Μακάριος και Σερρών Θεολόγος αμφότεροι στην ομάδα των Χριστοδουλικών έχοντας ασκήσει κριτική για την υγειονομική κρίση.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.