Σε κλίμα έντασης, με αντεγκλήσεις σε θέματα διαδικασίας, άρχισε η συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η διαδικασία, η οποία θα συνεχιστεί ενδεχομένως έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής, είναι πιστή επανάληψη εκείνης που ακολουθήθηκε και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή. Επί της ουσίας, οι τοποθετήσεις των βουλευτών εντάσσονται πλήρως στις κομματικές γραμμές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ουσία της συζήτησης.

Προβληματίζεται έντονα η αξιωματική αντιπολίτευση ως προς το εάν θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, λίγα μόνον εικοσιτετράωρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο κυβερνητικό σχήμα, πριν από την ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο -έως και ανέφικτο- μία πρόταση μομφής να συγκεντρώσει 151 ψήφους που απαιτούνται ώστε να «πέσει» η κυβέρνηση και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό είναι πως με την πρόταση μομφής ακυρώνεται η ψηφοφορία για σήμερα και παίρνει παράταση ουσιαστικά μιας εβδομάδας.

Συλλαλητήριο για Μακεδονία δεν τελείωσε: Κάλεσμα από ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για 24 Ιανουαρίου

Από αύριο ξεκινούν Ιερές Αγρυπνίες και σημαντικές εκδηλώσεις για το ζήτημα της Μακεδονίας. Εφόσον η υπόθεση κλείσει αύριο, κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο και μη αναστρέψιμο για όλους.

Κερδίστε μας χρόνο να οργανωθούμε και να δώσουμε αυτόν τον αγώνα συντεταγμένα και με όλες μας τις δυνάμεις όπως οφείλουμε μνα κάνουμε όλοι για την πατρίδα μας, τη Μακεδονία.

Η συντακτική ομάδα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.