Πρεμιέρα κάνει το βράδυ της Πέμπτης (10/2) η υπερπαραγωγή του Mega «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» και ο πρωταγωνιστής της σειράς, Προκόπης Αγαθοκλέους, ο οποίος υποδύεται τον Άγιο Παΐσιο μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα για το ρόλο του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους παραδέχτηκε πως δεν ήταν εύκολο να μπει στην ψυχολογία του Αγίου και για αυτό το λόγο ήρθε σε επαφή με «ανθρώπους και Πατέρες που τον γνώρισαν. Πήρα την καθοδήγησή τους για να μπορέσω να υποδυθώ τον ρόλο. Ένιωσα ότι πρέπει να το κάνω με σοβαρότητα και επαγγελματισμό», είπε, προσθέτοντας πως «είναι μια πρόταση, που σπανίζει. Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να παίξεις έναν τέτοιο ρόλο. Όταν είπα το «ναι», χρειάστηκα λίγη ώρα, αλλά η πρόκληση αυτή δεν μου επέτρεψε να το σκεφτώ και πολύ».

Εξηγώντας πώς προσπάθησε να προσεγγίσει το ρόλο για να τον ερμηνεύσει, ο ηθοποιός εξήγησε:

«Αυτό που ήθελα να εντοπίσω ήταν η ανθρώπινη πλευρά του και η στάση ζωής του, γιατί αυτή ήταν που τον καθόρισε και η λατρεία των ανθρώπων τον έκανε μετά θάνατον να αγιοποιηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την εκκλησία.

Η λατρεία που είχε με τον κόσμο ήταν όλη η αγιοσύνη του. Ο ίδιος έλεγε ότι ήθελε μια ήσυχη και γαλήνια ζωή μακριά από τον κόσμο, αφοσιωμένος στην προσευχή, στον Θεό, στα εργόχειρά του. Παρόλα αυτά αφιερώθηκε πλήρως στον κόσμο. Από αυτό τον κόσμο ήθελα να μάθω αυτή την πλευρά για να βοηθηθώ να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Ύστερα, έπρεπε να μπω σε μια πιο βαθιά διαδικασία του τρόπου ζωής του».

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων προσπάθησε να υιοθετήσει τη ζωή του Αγίου, λέγοντας πως νήστευε αφού «δεν μπορούσα να έχω κοιλιά, ενώ ο Παΐσιος έτρωγε κουλουράκια και έπινε τσάι».

Τέλος, αποκάλυψε ποια σκηνή ήταν αυτή που τον δυσκόλεψε περισσότερο και ήταν αυτή που ο Άγιος Παΐσιος είδε τον Χριστό:

«Όταν είδε τον Χριστό μπροστά του. Εκεί χρειάστηκε όλη η μέρα για να γίνουν τα γυρίσματα, ένας τεράστιος συντονισμός από το συνεργείο, τα φώτα να είναι στημένα με τέτοιο τρόπο, στημένα έξω από την Κόνιτσα. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι η σειρά επισκέφθηκε τις πραγματικές τοποθεσίες που έζησε ο Άγιος», είπε ο Προκόπης Αγαθοκλέους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.