ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Πλήθη λαού προσέρχονται αυτές τις μέρες στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου για να τιμήσουν την Αγία Πελαγία.

Παναγία Τήνου –ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Τελέστηκε σήμερα, στο πλαίσιο του εορτασμού της 197ης επετείου από του οράματος της Οσίας Πελαγίας, λιτανευτική πομπή της Αγίας Εικόνας από το Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας, απ’όπου και μεταφέρθηκε δι’ αυτοκινητοπομπής στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου.

Πλήθη λαού προσέρχονται αυτήν την ώρα στον Ιερό Ναό της Οσίας Πελαγίας όπου τελείται Εσπερινός ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή της Πανσέπτου Εικόνας της Μεγαλόχαρης πεζή στην πόλη της Τήνου.

Στις 9 απόψε θα πραγματοποιηθεί υποδοχή της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της πόλεως, λιτάνευση με πλήρη εκκλησιαστική τάξη στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, αφού προηγουμένως αναπεμφθεί δέηση από της εξέδρας της Πλατείας Παντανάσσης και εκφώνηση του πανηγυρικού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ Δωρόθεο.

Η Αγία Πελαγία ήταν κόρη του παπά Νικηφόρου Νεγρεπόντη. Η μητέρα της ήταν από τον Τριπόταμο της Τήνου και άνηκε στην οικογένεια Φραγκούλη. Γεννήθηκε το 1752 μ.Χ. στο χωριό Κάμπο της Τήνου και το κοσμικό της όνομα ήταν Λούκια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Παναγία Τήνου: Τιμάται η Αγία Πελαγία-Χιλιάδες σήμερα στη γιορτή (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ιερά Λείψανα Αγία Πελαγία

Ιερά Λείψανα Οσία Πελαγία Τήνος

Ιερά Λείψανα Οσία Πελαγία Τήνος

Ιερά Λείψανα Αγία Πελαγία Τήνος

Ιερά Λείψανα Αγία Πελαγία Τήνος 2019

Ιερά Λείψανα 2019

Ιερά Λείψανα Τήνος

Οσία Πελαγία Τήνος

Αγία Πελαγία Τήνος

Οσία Πελαγία Τήνος 2019

Οσία Πελαγία Τήνος

Αγία Πελαγία Τήνος 2019


Αγία Πελαγία Τήνος

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.