Οι πορείες θα πραγματοποιηθούν και σήμερα (όπως κάθε Πέμπτη και Κυριακή) σε αρκετές πόλεις της χώρας με το σύνθημα «Δεν παραδίδουμε τα Ιερά μας».

Μεγάλη πορεία διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαρτίου και στο Βελιγράδι σε ένδειξη συμπαράστασης των Σέρβων στους Ορθοδόξους του Μαυροβουνίου. Στην πορεία θα παραστεί και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Χθες, πραγματοποιήθηκε στην Ποντγκόριτσα η πρώτη συνάντηση ομάδας εμπειρογνωμώνων στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και εκπρόσωποι που είχε ορίσει το Επισκοπικό Συμβούλιο του Πατριαρχείου της Σερβίας στο Μαυροβούνιο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, αναφέρεται πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και ακούστηκαν τα επιχειρήματα από την πλευρά της Εκκλησίας.
Από την πλευρά των εκπροσώπων του Επισκοπικού Συμβουλίου, σε δήλωση του ο κ. Ντράγκαν Σότς σημείωσε πως: «οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ήταν ανοιχτοί στο να συζητήσουν για τις αλλαγές αναφορικά με το νόμο», ενώ τόνισε, ότι οι πολίτες, με τη δύναμη και τον αριθμό τους στις λειτουργίες, αποδεικνύουν ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τα νόμιμα αιτήματα της εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.