Εικοσιένας μαθητές της Α΄τάξης του 2ου Γυμνασίου Βούλας συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία να συναντήσουν τον Αρχιεπίσκοπο και να συνομιλήσουν μαζί του για θέματα που τους απασχολούν και ζητήματα που τους ενδιαφέρουν. Αναφέρθηκαν στην διακονία και στο έργο της Εκκλησίας, ενώ σημείωσαν ότι από το μάθημα των Θρησκευτικών απέκτησαν το κίνητρο να συμμετάσχουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης, όπως είναι η συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων, για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με τα παιδιά, ενδιαφέρθηκε για τους στόχους τους και τα συμβούλευσε να αποκτούν γνώσεις, ώστε να έχουν γερά θεμέλια. Αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορία της ιεράς μονής του Οσίου Λουκά στην Βοιωτία και στην προσφορά της στον απελευθερωτικό αγώνα και τους προσέφερε από ένα βιβλίο με την ιστορία της μονής. Οι μαθητές νωρίτερα είχαν επισκεφθεί τον μητροπολιτικό ναό Αθηνών, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκαν το πατρικό σπίτι της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.