Βόλτα στον πλανήτη Άρη και στη Σελήνη πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας, με τη βοήθεια μάσκας προσομειωτή, ενώ υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ.

Συγκεκριμένα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Ινστιτούτο Επιστήμης, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού «Interstellar» έχουν υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, στο ΤΕΠΑΚ.

Καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη Ησαϊα και τη συνοδεία του στο ΤΕΠΑΚ, ο Πρύτανης Ζαφείρης εξέφρασε τη χαρά του για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Ινστιτούτο «Interstellar», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συνάντηση που είχε τον περασμένο Αύγουστο με τον Πανιερώτατο κ. Ησαϊα, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Μητρόπολη Ταμασού, κατά την οποία, όπως είπε, διαπίστωσε το σημαντικό και πολυσχιδές έργο που επιτελεί η Μητρόπολη.

Επί τη ευκαιρία, ο Πρύτανης ευχαρίστησε την εκκλησία της Κύπρου για την ουσιαστική στήριξη που προσφέρει σε φοιτητές του Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην παραχώρηση δωρεάν σίτισης από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού σε άπορους φοιτητές αλλά και στην παραχώρηση αριθμού διαμερισμάτων στις φοιτητικές Εστίες της Αρχιεπισκοπής Κύπρου σε φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου ευχαρίστησε τον Πρύτανη για τη φιλοξενία και τη θερμή υποδοχή, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως πολύ σημαντική την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ, το οποίο στοχεύει, μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε, στη μεταφορά των δυνατοτήτων που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία στην κοινωνία, με ένα εκλαϊκευμένο τρόπο.

Σημείωσε πως η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής αποτελεί σημείο συνάντησης της Θεολογίας με την επιστήμη, προσθέτοντας πως «επιδίωξή μας είναι να δώσουμε φως και έμπνευση, φαντασία και δυνατότητες στα παιδιά και στους μεγάλους να δημιουργήσουν. Θεωρώ ότι σ’ αυτόν τον τομέα έχουμε πάρα πολλά να πετύχουμε μαζί». Εξήρε, τέλος, το έργο που επιτελεί και τις επιδόσεις που καταγράφει το ΤΕΠΑΚ στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα αλλά και τις αποφάσεις που πήρε για τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου, κατά το τρέχον εξάμηνο, σε σχέση με την πανδημία.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, την ανταλλαγή συμβουλευτικών και επιστημονικών υπηρεσιών και μελετών, την κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα και την τοποθέτηση φοιτητών. Ο Μητροπολίτης και η αντιπροσωπεία του είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με ακαδημαϊκούς και να ξεναγηθούν σε ερευνητικά εργαστήρια του ΤΕΠΑΚ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.