Έντονος υπήρξε και πάλι στις τοποθετήσεις του ο Μακαριώτατος, απέναντι στους κληρικούς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν, εκτοξεύοντας απειλές για τιμωρίες αν δεν υπακούσουν τις εντολές του.

Μιλώντας στην εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα στην κρατική τηλεόραση, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ανέφερε πως δεν αισθάνεται άνετα διότι αρκετοί κληρικοί, ανάμεσά τους και αρχιερείς, δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά τις απειλές.

«Σκέφτηκα ότι η δράση φέρνει αντίδραση και αντί να κάνω καλό, μπορεί να προκύψει κακό. Ανέβαλα τις αποφάσεις μου, αλλά όταν αγωνίζεται η διοικούσα εκκλησία και δεν υπακούουν… Η Εκκλησία θέλει αυστηρότητα, υπακοή, ταπείνωση και αγάπη. Εάν ο κληρικός δεν έχει αυτές τις αρετές, πως θα βοηθήσει το λαό μας; Ο λαός μας είναι θαυμάσιος, είναι θρησκευόμενος και το βλέπω καθημερινά. Εάν εμείς δεν ανταποκριθούμε έναντί του σωστά, τι πρέπει να περιμένουμε από τον λαό;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

«Δεν μπορούν να μην υπακούν στην Εκκλησία. Στο σπίτι τους ας κάνουν ό,τι θέλουν. Αφού ταχθήκαμε να υπηρετούμε αυτό τον λαό, να τον υπηρετούμε σωστά. Σκέφτομαι να δώσω ακόμα μια ευκαιρία κι αν δεν συμμορφωθούν πρέπει να λάβω αποφάσεις» ανέφερε.

Ο Μακαριώτατος, ανέφερε πως θα τους δώσει μια τελευταία ευκαιρία. Μακάρι, είπε, να φύγει η πανδημία αλλά αν δεν φύγει, σημείωσε, θα αρχίσει να βάζει τιμωρίες κι αν θέλουν μπορούν να φύγουν από κοντά του. Προσφέρω, είπε, τέσσερα εκατομμύρια το χρόνο στο ταμείο μισθοδοσίας του κλήρου. Μπορώ να αφαιρέσω εκείνο που δίδω. Μπορώ να τους τιμωρήσω και αν δεν τους αρέσει, η πόρτα είναι ανοιχτή. Θα το κάνω για το καλό του λαού, όχι γιατί έτσι θέλω ή έτσι μου γουστάρει.

Θεοφάνεια με μάσκες και…περίσκεψη

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο λήψης περεταίρω μέτρων για τους εορτασμούς των θεοφανείων, ο Μακαριώτατος τόνισε πως δεν βλέπει θετικά την λήψη μέτρων που θα εποδίσει τις εκδηλώσεις.

Ο ίδιος, είπε πως έλαβε πρόσκληση από τον Άγιο Κιτίου για να χοροστατήσει λειτουργίας στη Λάρνακα. Ωστόσο σημείωσε πως η Κυβένρηση σκέφτεται να λάβει μέτρα να μην γίνουν οι καθαγιασμοί των υδάτων στη θάλασσα και διερωτήθηκε ποιός θα εμποδίσει τον λαό να πάει;

«Αν πάμε με περίσκεψη, με τις μάσκες και με αποστάσεις, τότε μέσα στον ανοιχτό χώρο και στον αέρα, δεν νομίζω να μεταδώσει ο ένας στον άλλο. Αν η Κυβέρνηση καταφέρει να εμποδίσει τον κόσμο, εμείς δεν θα πάμε» κατέληξε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.