ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Στο πλευρό των στρατιωτών που υπηρετούν στα φυλάκια της πράσινης γραμμής βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του, εν όψει των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συνόδευσε ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, ο Διοικητής της 4ης Ταξιαρχίας κ. Στέλιος Νεοφύτου και ο Υπεύθυνος Θρησκευτικής Διαφώτισης στην Εθνική Φρουρά, Πρωτοπ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου.

Σε κάθε φυλάκιο, οργανωμένες χορωδίες στρατιωτών έψαλαν επίκαιρους ύμνους και κάλαντα στο Μακαριώτατο. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η απόδοση πατριωτικών ασμάτων, τα οποία ενθύμησαν σε όλους τους παρευρισκομένους τις θλιβερές στιγμές της τουρκικής εισβολής.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε καταρχάς στους στρατευμένους νέους του νησιού να έχουν πραγματικά ευτυχισμένα Χριστούγεννα, γεγονός το οποίο θα πετύχουν αν στρέψουν το νου και την καρδιά τους στη Βηθλεέμ, εκεί όπου ο Χριστός άφησε τον ουρανό και ήλθε στη γη, ταπεινούμενος, λαμβάνοντας ανθρώπινη σάρκα με στόχο να δώσει ευκαιρία στον άνθρωπο να επιστρέψει πίσω στο χώρο όπου αρχικά είχε τοποθετηθεί, δηλαδή τον Παράδεισο.

Η ενανθρώπιση του Υιού του Θεού έγινε, όπως τόνισε ο Μακαριώτατος, εξαιτίας της πολλής αγάπης του Θεού προς το πλάσμα Του. Οφείλουμε νοερά να γονατίσουμε στη φάτνη της Βηθλεέμ και να προσκυνήσουμε τον Χριστό. Κι όλα αυτά θα τα βιώσουμε αν ζούμε την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, με συγκίνηση τόνισε στους στρατευμένους νέους ότι η ολιγόμηνη παραμονή τους στην Εθνική φρουρά δεν αποτελεί απώλεια ωφέλιμου χρόνου, αλλά αντίθετα, η στρατιωτική θητεία προσφέρει στους νέους ορθή διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση ώστε να μπορούν στη συνέχεια να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της κοινωνίας.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος, με την πατρική αγάπη, η οποία τον διακρίνει, προχώρησε σε νουθεσίες προς τους στρατιώτες, τονίζοντας τα αρνητικά αποτελέσματα της χρήσης των ναρκωτικών και των λοιπών εξαρτησιογόνων ουσιών. Επίσης, επέστησε την προσοχή στους νέους να μην παρασύρονται από το νεανικό σφρίγος, το οποίο τους χαρακτηρίζει και να ενεργούν επιπόλαια σχετικά με την οδήγηση στους δρόμους, όπου στο νησί καθημερινώς θρηνούμε θύματα λόγω της απροσεξίας μας.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική ήταν η πατρική δήλωση του Μακαριωτάτου προς τους στρατιώτες πως η πόρτα της Αρχιεπισκοπής είναι πάντοτε ανοικτή για όλους τους νέους του νησιού μας.

Μετά την παράθεση κεράσματος, ο Μακαριώτατος μοίρασε δώρα τόσο σε κάθε ένα από τους στρατιώτες των φυλακίων, όσο και για τις ανάγκες του κάθε φυλακίου.

Οι επισκέψεις του Μακαριωτάτου στα φυλάκια της πράσινης γραμμής θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη, 20ή Δεκεμβρίου.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.