Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει την εύρεση και την ανακομιδή του λειψάνου του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Η πανήγυρις τού Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο είναι ως προς την προσέλευση κόσμου μία από τις μεγαλύτερες τής Κύπρου.

Χθες, η Ιερά Μονή τού Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο, εόρτασε τον προστάτη και πολιούχο της όσιο Νεόφυτο τον Έγκλειστο, με την τέλεση αρχιερατικού εσπερινού, χοροστατούντος του Καθηγουμένου της Μονής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου.

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες, οι προσκυνητές του τιμίου σκηνώματος τού οσίου, δεν έπαυσαν να προσέρχονται στην Ιερά Μονή του στην Πάφο για να ανάψουν ένα κερί, να γονατίσουν μπροστά στο σκήνωμά του, να προσευχηθούν και να εναποθέσουν όλα τα αιτήματά τους στον προστάτη άγιό τους.

Όσοι παρέστησαν προσευχόμενοι στον Εσπερινό, είχαν την ευκαιρία να ασπαστούν τα τίμια λείψανα τού οσίου και να διέλθουν κάτω από την εικόνα του κατά την περιφορά της περιμετρικά τού Καθολικού. Ακολούθησε δέηση προς τον όσιο, κατά τη διάρκεια τής οποίας αναγνώστηκαν όλα τα ονόματα των εορταζόντων και στη συνέχεια τελέστηκε η αρτοκλασία.

Μετά το πέρας του εσπερινού, οι πολυπληθείς πιστοί είχαν τη δυνατότητα να λάβουν την ευλογία τού αγίου Καθηγουμένου τής Μονής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.