Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' εκτός από την επιταγή των 300.000 ευρώ που είχε πάρει από τον διεθνώς καταζητούμενο Μαλαισιανό Jho Low, πήρε την ίδια μέρα ακόμα μία επιταγή 10.000 ευρώ.

Και τις δύο επιταγές δημοσιοποιεί η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» που ζητάει εξηγήσεις από τον προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας.

Η δεύτερη επιταγή των 10.000 ευρώ φέρει την ίδια ημερομηνία έκδοσης 22 Σεπτεμβρίου 2015, με αυτήν των 300 χιλιάδων. Επίσης την ίδια μέρα εκδόθηκε και το κυπριακό διαβατήριο του Jho Low, αφού 12 μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον Κύπριο υπουργό εσωτερικών για επίσπευση της πολιτογράφησης του Μαλαισιάνού. Το υπουργικό συμβούλιο είχε συνέλθει την επόμενη ημέρα και είχε εγκρίνει την πολιτογράφηση.

Για την επιταγή των 300.000 ευρώ ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ είχε δηλώσει ότι αποτελούσε εισφορά του Jho Low προς τη Θεολογική Σχολή. Ανέφερε ότι η εταιρεία του Μαλαισιανού εξέδωσε επιταγή στην Αρχιεπισκοπή και η Αρχιεπισκοπή με τη σειρά της εξέδωσε επιταγή προς την Θεολογική Σχολή.

Μετά την έκδοση κυπριακού διαβατηρίου στον Jho Low, κατατέθηκε αίτηση για να πολιτογραφηθεί Κύπρια, με κατ’ εξαίρεση διαδικασία, και φίλη του χρησιμοποιώντας ως «επένδυση» χρήματα από τον λογαριασμό Μαλαισιανού ο οποίος όμως είχε κλείσει με απόφαση της τράπεζας καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου όταν ρωτήθηκε αν προτίθεται να αποποιηθεί τα χρήματα που πήρα από τον Jho Low, είχε δηλώσει πως δεν νομίζει να έρθει και να του τα ζητήσει πίσω, καθώς καταζητείται και κάτι τέτοιο αποκλείεται. Υπό το βάρος της κατακραυγής για τη στάση του, σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή» της Κύπρου δηλώνει πως αν αποδειχθεί ότι τα χρήματα είναι κλεμμένα, θα τα επιστρέψει. Την πολιτογράφηση ύποπτων ατόμων, από το υπουργικό συμβούλιο την απέδωσε σε «ατζαμοσύνη»

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.