Θετικός στον κορωνοίο εντοπίστηκε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νοεόφυτος, ο οποίος αφού ένοιωσε τα συμπτώματα του ιού, υποβλήθηκε σε εξέταση όπου εντοπίστηκε θετικός.

«Ο Πανιερώτατος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή από γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται και θα παραμείνει στο κελί του μέχρι την 28η Αυγούστου, 2021. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιασθεί με εμβόλια για τη νόσο COVID – 19», αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου.

Κρήτη: Δακρύζει μύρο εικόνα της Παναγίας σε εκκλησία στο Ρέθυμνο

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Μόρφου, ο Μητροπολίτης καθ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του δεν θα δέχεται επισκέψεις και δεν θα απαντά σε τηλεφωνήματα, ενώ χαρακτηρίζει την κατάσταση της υγείας του ως καλή καθώς τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι ήπια. Πάντως, ο Μητροπολίτης Μόρφου σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του τασσόταν εναντίον του εμβολιασμού.

Αναστάτωση στις Τρεις Ελιές

Η είδηση ωστόσο ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου νοσει με κορωνοϊό έφερε αναστάτωση στην κοινότητα Τρείς Ελιές καθώς ο ιεράρχης βρέθηκε στο χωριό και στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοσώτηρας για προχείριση ιερομονάχου σε πνευματικό, κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Δεν ήθελε ούτε τα μέτρα

Ο Μητροπολίτης Μόρφου γενικότερα εξέφρασε κατ επανάληψη δυσπιστία και ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αρνείτο να τα ακολουθήσει.

«Αυτά όλα τα μέτρα, οι μάσκες είναι φίμωτρο», δήλωνε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι η εναντίωση του Ιεράρχη στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό εκδηλώθηκε με επεισοδιακό τρόπο κατά τη λειτουργία των Θεοφανείων τον περασμένο Ιανουάριο όταν του επιβλήθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων. Η δε άρνηση του να το πληρώσει το πρόστιμο τον οδήγησε πρόσφατα στο δικαστήριο όπου και εκεί αρνείτο να φορέσει την προστατευτική μάσκα, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί επιπλέον πρόστιμο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.17 (6 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.