Τελεσίγραφο μέχρι το τέλος της βδομάδας δίνει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας στους ιερείς που έχουν καταγγελθεί στην Ιερά Σύνοδο ότι καλούσαν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί...Αν δεν απολογηθούν δημόσια αλλά και γραπτώς με επιστολή τους προς τη Σύνοδο για τα απαράδεκτα κηρύγματα τους, στο τέλος του μήνα δεν θα λάβουν μισθό.

“Χθες είχα καλέσει τον Διευθυντή της Ιεράς Συνόδου και τον παρακάλεσα να πάρει τηλέφωνο όλους εκείνους που μας κατήγγειλαν στη Σύνοδο ότι παρέβαιναν την εντολή της Συνόδου και τους καλούσε για τελευταία φορά, αν θέλουν να κάνουν δηλώσεις και να αποστούν της γραμμής που καλούσαν τους πιστούς να μην εμβολιαστούν, στα κηρύγματα τους ή στις εξομολογήσεις, ειδάλλως τέλος του μήνα δεν θα πάρουν μισθό.

Μάλιστα τους είπα να κάνετε στα μέσα ενημέρωσης τις δηλώσεις σας και θα στείλετε και γραπτώς στη Σύνοδο, γιατί δεν αστειευομεθα και τους είπαμε ότι εντός της βδομάδας θα πρέπει να κάνετε τις δηλώσεις μετάνοιας και η εκκλησία συγχωρεί.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΔΑ ΘΑΔΔΑΙΟΥ

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως όλοι απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του και με πολλή προμήθεια είπαν “αφού η Σύνοδος πήρε αυτή την απόφαση εμείς πειθόμεθα”.

Σχολιάζοντας τη συνεδρίαση της Συνόδου την περασμένη βδομάδα, μίλησε για ένα ουσιαστικό διάλογο υπογραμμίζοντας πως στάλθηκε ένα αυστηρό μήνυμα…

“Όχι έγινε ουσιαστικός διάλογος, είχα δηλώσει εκεί ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, δημοκρατία έχουμε. Αν δεν θέλει να εμβολιαστεί…ώρα του καλή αλλά δεν μπορεί να λέει στους άλλους να μην εμβολιαστούν, τέτοιο δικαίωμα δεν έχει. Φανήκαμε αυστηροί, αν δεν ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα, δεν πρόκειται να πάρουν μισθό. Ισχύει για όλους.”

Ερωτηθείς αν τον ενοχλεί το γεγονός πως όλα αυτά γίνονται από κάποιους με απώτερο σκοπό τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές απάντησε πως όχι, ωστόσο λυπάται για την κατάντια κάποιων και προειδοποίησε με μέτρα.

“Εμείς όλοι μας και η σύνοδος συστήνει να εμβολιαστούν άπαντες, ούτως ώστε αυτό το κακό να λάβει τέρμα, να ξεφύγουμε και ευελπιστούμε ότι λίαν συντόμως θα είναι μια ασθένεια που θα έχει τα χαππάκια της όπως όλες οι ασθένειες και θα ζήσουμε με ακόμα μια ασθένεια αλλά δεν θα έχουμε τους θανάτους.”

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.