της Νάσιας Ιωάννου-Ήπια συμπτώματα παρουσιάζει ο μητροπολίτης Μόρφου, ο οποίος, σύμφωνα με άτομο του στενού του κύκλου, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον προσωπικό του ιατρό.

Ήπια συμπτώματα παρουσιάζει ο μητροπολίτης Μόρφου, ο οποίος, σύμφωνα με άτομο του στενού του κύκλου, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον προσωπικό του ιατρό

Πάτερ Χριστόφορος
“Έλαχε τώρα να έρθει και η δική του σειρά, όπως ο καθένας μας είναι υποψήφιος με αυτήν την ασθένεια. Αμέσως ο προσωπικός του ιατρός του συνέστησε μια φαρμακευτική αγωγή, έγιναν τα απαραίτητα τα οποία έπρεπε να δοθούν στους αρμόδιους για να μπορέσουν να προστατεύσουν και τον ίδιο αλλά και τους γύρω του, την συνοδεία του βασικά. Και με την επικοινωνία που είχαμε αισθάνεται πολύ καλά.”

Όπως αναφέρει στον Alpha, τα πρώτα συμπτώματα, άρχισαν από την περασμένη Κυριακή.

Πάτερ Χριστόφορος
“Όταν από την Κυριακή αισθανόταν ότι είχε μια βραχνάδα βασικά στην φωνή και την Δευτέρα έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, μόνο αυτό ήταν το σύμπτωμα δεν υπήρχε οτιδήποτε άλλο και του έγινε έναν τεστ για να δούμε ίσως αν υπήρχε αυτό το πράγμα για να ξέρει να προστατευτεί περισσότερο διαγνώστηκε θετικός. Το ευχάριστο ήταν ότι αυτήν τη περίοδο δεν έχει ραντεβού όπου βλέπει κόσμο.”

Άμεσα η μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης άρχισε ιχνηλάτηση επαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, θετικός στον ιό εντοπίστηκε και άτομο του στενού του κύκλου.

Πάτερ Χριστόφορος
“Επικοινωνήσαμε μαζί του έτσι ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε, να βρούμε την επιδημιολογική σύνδεση και να προχωρήσουμε στην ιχνηλάτηση επαφών. Έγιναν επιπρόσθετες επικοινωνίες με άτομα που πιθανόν να είναι στενές επαφές του έτσι ώστε να περιοριστούν ή να εξεταστούν εργαστηριακά.”

Ακολούθως η ιχνηλάτηση επεκτάθηκε στο χωριό τρεις ελιές, όπου είχε παρευρεθεί ο μητροπολίτης Μόρφου την περασμένη Κυριακή, μέχρι και σε μοναστήρι.

Πάτερ Χριστόφορος
“Σε σχέση με το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Ορούντα, επικοινωνήσαμε με τις μοναχές εκεί έτσι ώστε να δοθούν και εκεί οι κατάλληλες οδηγίες περιορισμού ή εξέτασης, αναλόγως.”

Η είδηση πως ο μητροπολίτης Μόρφου διαγνώσθηκε θετικός απασχόλησε και ελλαδικά μέσα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.