Μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, τον Απρίλιο του 2011, μετά από τη διευθέτηση τηλεφωνικού ραντεβού με τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο, με σκοπό να τη βοηθήσει να πουλήσει κάποιο εκκλησιαστικό κειμήλιο της οικογένειας της, το οποίο πίστευε ότι είχε μια κάποια μεγάλη αξία. Ωστόσο, όταν πήγε στο ραντεβού με τον Μητροπολίτη, αυτός την βίασε, όπως ισχυρίζεται η παραπονούμενη.

Αυτά κατάθεσε στην Αστυνομία, μεταξύ άλλων, η 55χρονη σήμερα που κατηγορεί τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου ότι τη βίασε μέσα στη Μητρόπολη Κιτίου, πριν από 10 χρόνια. Χθες η γυναίκα υποβλήθηκε σε κυρίως εξέταση επί της κατάθεσης που έδωσε στην Αστυνομία για την υπόθεση, από τον εκπρόσωπο της Γενικής Εισαγγελίας κ. Αντώνη Αντωνίου, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία που κράτησε για την ίδια μια και πλέον ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», μια από τις βασικές ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει η 55χρονη ήταν γιατί δεν κατάγγειλε τα γεγονότα του βιασμού της, αμέσως μετά που διαδραματίσθηκαν. Με την παραπονούμενη να απαντά πως δεν το έπραξε για να αποφύγει την έκθεση της στη δημοσιότητα.

Εκτός τούτου ήταν και μητέρα και δεν ήθελε το παιδί της να εκτεθεί και αυτό δημόσια. Παρά ταύτα, η γυναίκα στην κατάθεση της στην Αστυνομία, αλλά και όπως απάντησε χθες, κατά καιρούς αναφέρθηκε δημόσια στο γεγονός του βιασμού της χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο αντί του πραγματικού της ονόματος, αλλά και χωρίς να αναφέρεται με λεπτομέρειες ποιος ήταν ο κληρικός που της είχε κάνει αυτό το πράγμα. Αυτό είχε γίνει μια φορά και μέσα από τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, η κυρίως εξέταση της γυναίκας συνοδευόταν κατά μικρά χρονικά διαστήματα από συναισθηματικά ξεσπάσματα σε βάρος του, ενώ κάποια στιγμή γύρισε προς το μέρος του τέως Μητροπολίτη και του είπε «είναι απαράδεκτο, εσείς να εκμεταλλεύεστε τη θέση εξουσίας σας».

Πριν από την παραπονούμενη κατέθεσαν τέσσερις άλλοι μάρτυρες στην υπόθεση, δηλαδή ένας αστυνομικός, ένας τραπεζικός υπάλληλος, ένας υπάλληλος του Λογιστηρίου της Ιεράς Μητρόπολης Κύκκου και ένας δικηγόρος που διετέλεσε παλαιότερα συνεργάτης τηλεοπτικού σταθμού.

Σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, Μιχάλης Πικής, θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει σε αντεξέταση την παραπονούμενη, επί της κατάθεσης που έδωσε στην Αστυνομία, αλλά και όσα κατάθεσε κατά τη χθεσινή διαδικασία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Δημήτριος 1 χρόνο πριν

    Εδώ, με την καθολική εκκλησία είχανε τέτοια με παιδιά πού ήταν και μέσα στην καθολική εκκλησία, τρόμος καί πόνος, έπεφτε ξύλο αν τα παιδιά αρνούντας τας πράξης αυτας, λέμε τώρα η αλήθεια εμφανίστηκε μετά 30,40,και ,χρόνια ,και λέω εγώ 10 χρόνια ή αλήθεια μπορεί να είναι και ψεύτικη , εξομολόγηση αν υπάρχει τι θέλω εγώ δικηγόρους και αστυνομία να μου λείπουν, αφού καλύτερο δικηγόρο μόνο ο Ιησούς Χριστός είναι,

    Ευχαριστώ
    Δημήτριος

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.