ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Εθνικοθρησκευτικά μνημόσυνα ηρωομαρτύρων Ισαάκ-Σολωμού και θυμάτων αεροπορικής τραγωδίας 2015.

Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εν ψυχρώ δολοφονία των δυο ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού τον Αύγουστο του 1996 στη διάρκεια ειρηνικής αντικατοχικής εκδήλωσης για την τουρκική κατοχή της Κύπρου.

Σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Κυριακής, 11 Αυγούστου 2019, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου το ετήσιο εθνικοθρησκευτικό μνημόσυνο προϊσταμένου του επιχώριου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος εκφώνησε και τον επιμνημόσυνο λόγο.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, το δέκατο τρίτο μνημόσυνο των Παραλιμνιτών θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005.

Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρο αναπληρωτής κ. Βασίλης Πάλμας.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα Εθνικοθρησκευτικά μνημόσυνα ηρωομαρτύρων Ισαάκ-Σολωμού και θυμάτων αεροπορικής τραγωδίας 2015.

Περισσότερες ειδήσεις τώρα.


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.