Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους ιεράρχες που δεν πειθαρχούν και δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου σε σχεση με τη διαχείριση της πανδημίας, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δήλωσε πως δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει και τόνισε πως το θέμα δεν είναι πνευματικό, αλλά ιατρικό.

Είπε ακόμα ότι σήμερα θα δώσει οδηγίες ώστε ο αρχιγραμματέας της Αρχιεπισκοπής να επικοινωνήσει με τους ιερείς, οι οποίοι καλούν πιστούς να μην εμβολιάζονται και να μην τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα κληθούν να ζητήσουν συγνώμη και να δηλώσουν ότι δεν θα επαναλάβουν τέτοιες συμπεριφορές, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε, δόθηκε εντολή να μην τους σταλεί μισθός στο τέλος του μήνα. Δεν θα χαριστούμε σε κανένα, διεμήνυσε ο Μακαριότατος, επισημαίνοντας ότι συνέπειες θα υποστούν ακόμα και μητροπολίτες εάν δεν πειθαρχήσουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ακόμα ότι ο ίδιος εισηγήθηκε την αποβολή από την Ιερά Σύνοδο και τη στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για κάποιο χρονικό διάστημα, συνοδικών που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Συνόδου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.